Stjernekokken Tom Kerridge har skabt ny mad til passagererne hos British Airways. Foto: British Airways

Stjernekok skal lave sandwich til passagerer på økonomiklasse

Passagererne på økonomiklasse hos British Airways vil fremover kunne forudbestille blandt andet tærter og sandwiches skabt af den britiske Michelin-kok Tom Kerridge.

British Airways vil fremover friste kunderne med opgraderede muligheder for mad på flyrejsen.

Således har det britiske flyselskab netop afsløret et nyt koncept med navnet Speedbird Café, hvor kunderne ved forudbestilling kan sætte tænderne i lækker mad fra 10 kilometers højde. British Airways har nemlig slået pjalterne sammen med Tom Kerridge, der er en berømt Michelin-kok i Storbritannien.

Gourmetmaden fra Tom Kerridge vil udelukkende blive tilgængeligt for passagererne på Euro Traveller, der er flyselskabets økonomiklasse på europæiske ruter. En flaske vand og en lille snack er gratis i Euro Traveller, men fremover vil de rejsende blandt andet kunne vælge fra en omfattende menu designet af Tom Kerridge.

I op til 12 timer før afgang kan kunderne forudbestille maden i den internetbaserede Speedbird Café. Og der er lidt for enhver smag. Med fokus på britiske traditioner har stjernekokken udviklet en Warm Steak & Ale Pie, The Ham Hock & Smoked Cheddar Sandwich, The Spiced Cauliflower Tortilla Wrap (vegansk), The Chicken, Bacon and Celery Brioche samt The Brie Ploughman’s Sandwich (vegetarisk).

Gentager succes med Michelin-kok
Foruden de gratis forfriskninger har Briths Airways altså ønsket, at der skulle være mulighed for at købe noget mere lækkert og omfattende. Og derfor samarbejdet med Tom Kerridge.

”Vores eksperthold har arbejdet tæt sammen med Tom for at skabe lækre britiske retter til vores menu på korte flyvninger. Vi ved, hvor populære de menuer, som Tom designede til vores hundredeårsdag, var hos vores kunder, så vi er glade for at arbejde sammen med ham igen og kan ikke vente på, at vores kunder skal opleve hans fantastiske nye retter i 35.000 fod,” siger Carolina Martinoli, direktør for branding og kundeoplevelse hos British Airways.

Sandwich skabt af stjernekokken Tom Kerridge. Foto: British Airways

De passagerer, der vælger at forudbestille gourmetmaden i Speedbird Café, kan se frem til en udsøgt oplevelse.

”Jeg er virkelig glad for at arbejde sammen med British Airways igen og have muligheden for at vise den bedste britiske mad til så mange mennesker. En sandwich lavet med omhu og gode smage kan være et perfekt måltid, og jeg håber, at passagererne vil nyde min menu på de kortere flyvninger,” lokker Tom Kerridge.

WiFi og toldfrie varer til eget sæde
At passagererne skal forudbestille maden fra Michelin-kokken gør, at det britiske flyselskab derved reducerer affaldet om bord i tråd med de grønne ambitioner om nul-emission i 2050.

Maden fra Tom Kerridge er ikke det eneste nye på menuen hos British Airways, der – blandt andet – også introducerer BrewDog IPA. Denne øl vil udelukkende være tilgængelig for British Airways’ passagerer.

Foruden afsløringen af den nye menu oplyser British Airways, at selskabet har installeret WiFi på tværs af alle mindre Airbus-fly. Herudover vil det fremover også være muligt at forudbestille toldfrie varer til levering direkte til kundernes sæder via flyselskabets onlinebutik. På den måde kan flyselskabet samtidig reducere vægten om bord.

 

Relaterede artikler:

Stormagasin skal levere flymad til British Airways

God økonomiklasse-oplevelse med BA til Caribien

100 års jubilæum i skyggen af strejketrussel