Retterne fra Michelin-restauranten Kokkeriet til brug hos Singapore Airlines fra 31. marts: Forret – butternut squash, kammusling og hybenrosegelé. Hovedret – stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé. Foto: Singapore Airlines

Singapore Airlines tilbyder dansk Michelin-mad fra CPH

Singapore Airlines har indgået samarbejde med dansk Michelin-restaurant, der skal levere mad til flyselskabets Business Class-passagerer fra København.

Inden længe får passagerer hos Singapore Airlines en rendyrket gourmetoplevelse, hvis de flyver fra Københavns Lufthavn.

Det asiatiske flyselskab har nemlig indgået partnerskab med den danske Michelin-restaurant Kokkeriet, der har adresse i det centrale København. De to parter har fællesskab udviklet fire nye retter, der tager udgangspunkt i det traditionelle ’mormorkøkken’ og med nordisk præg.

Selv om mennesker om bord på fly i over 10 kilometers højde får reduceret smags- og lugtesans, skal det ikke være til hinder for, at der kan udvikles lækker mad til passagerernes maver i de højere luftlag. Det har været udgangspunktet for Singapore Airlines, der sammen med Kokkeriet og flycateringvirksomheden Gate Gourmet har udviklet de fire nye gourmetretter. Retterne bliver introduceret på ruten mellem København og Singapore fra den 31. marts.

”Kokkeriet tilbyder altid deres gæster det ypperste, og vi har samme tilgang – vi ønsker altid at give vores passagerer den bedste service. Tiden om bord er en vigtig del af rejsen, hvad end det er ferie eller forretning. Nye og unikke smagsoplevelser med et nordisk udgangspunkt er et supplement til vores prisvindende vinkort og eksklusive champagner,” siger Erwin Widjaja, nordisk direktør for Singapore Airlines.

Nordisk direktør for Singapore Airlines, Erwin Widjaja, og køkkenchef på Kokkeriet, Morten Krogholm, med de nye Michelin-retter. Foto: Singapore Airlines

Halvandet års udvikling af flymad
Ejer af Kokkeriet, Sammy Shafi, glæder sig over det nye samarbejde, der således har resulteret i de nye flyvende og unikke gourmetretter.

”Vi vil gerne rykke barren for flymad, og vi udfordrer altid os selv. I næsten halvandet år har vi samarbejdet med Singapore Airlines om at nytænke maden om bord og give gæsterne en unik og lokal smagsoplevelse,” siger han.

Singapore Airlines og Kokkeriet har haft fokus på at anvende regionale råvarer, så retterne kunne få et særligt dansk og nordisk præg. Til retterne er blandt andet anvendt rabarbersaft fra Bornholm og hybenbalsamico udviklet i Skanderborg.

Michelin-kok: En stor udfordring
Når Kokkeriet kreerer sin mad, anvendes der teknikker fra det nordiske køkken som for eksempel rygning, saltning og fermentering. Michelin-restauranten har dog sammen med Gate Gourmet været opmærksom på, at det er en anderledes proces at fremstille gourmetmad til brug på et fly. Der er eksempelvis helt andre krav til varmebehandling af mad i et flykøkken end i et traditionelt Michelin-køkken.

”Det har været en stor udfordring at skabe retter, der også i praksis kan beholde den høje kvalitet, når det personlige touch ikke er muligt. Det har været sværere, end vi troede, især tilpasning af temperaturer, tilsmagning og anretning har været udfordrende – men virkelig spændende,” forklarer Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet – og hovedmanden bag de nye retter til Singapore Airlines.

I første omgang tilbydes to retter til Singapore Airlines-passagererne på Business Class fra Københavns Lufthavn. Det drejer sig om ’Butternut Squash, kammusling og hybenrosegelé’ til forret og ’Stegt flæsk af confiteret svinebryst med persillesauce og rabarbergelé’ til hovedret. De to øvrige retter tilbydes fra maj i år.

 

Relaterede artikler:

Dansk chokolade på Singapore-fly

Singapore Airlines byder op til klassekamp

Singapore Airlines øger på København

CPH og Singapore Airlines fejrer 40-års jubilæum

Singapore Airlines præsterer høj klasse