Foto: Gate Gourmet.

Massefyring hos Gate Gourmet

Catering-firmaet Gate Gourmet vil ifølge Fagbladet 3F afskedige to ud af tre medarbejdere i Københavns Lufthavn.

Langsom genstart af flytrafikken efter første bølge af coronakrisen samt det faktum, at flere flyselskaber for tiden slet ikke serverer mad ombord for at minimere risikoen for eventuel smittespredning.

Det er de to hovedårsager til, at catering-firmaet Gate Gourmet i dag må gennemføre en stor fyringsrunde, der ifølge Fagbladet 3F vil omfatte to ud af tre af firmaets cirka 800 ansatte i Københavns Lufthavn.

Fagbladet skriver, at omkring 400 af Gate Gourmets cirka 600 3F’ere vil blive afskediget i dag. Og hvis udsagnet om, at i alt to tredjedele af de ansatte mister deres job, passer, betyder det, at yderligere cirka 130 medarbejdere organiseret i andre fagforbund også vil blive opsagt.

Ikke en faglig kamp
Tillidsmand i Gate Gourmet, Jan Thomsen, siger til Fagbladet 3F, at det trods alt er lykkedes at redde 30 3F-arbejdspladser, og at mange af dem, der bliver afskediget, har taget imod tilbud om efteruddannelse, som kan bringe dem videre i nyt job. Derfor synes tillidsmanden også, at processen omkring afskedigelserne har været i orden.

”I denne sag har vi haft en god dialog med ledelsen. Det er ikke en faglig kamp, det er en kamp mod corona,” siger Jan Thomsen til Fagbladet 3F.

Andre store fyringsrunder
Fyringsrunden kommer i kølvandet på andre masseafskedigelser på en række andre, store 3F-arbejdspladser i Københavns Lufthavn. I slutningen af juni blev omkring 2.500 afskediget i blandt andet SAS Ground Handling, Aviator og Sodexo.

Den sidste, store virksomhed i Københavns Lufthavn, der endnu ikke har gennemført en fyringsrunde, er lufthavnen selv, hvor mange af de ansatte fortsat er på en af de statslige ordninger om lønkompensation.

Københavns Lufthavn aflægger dog halvårsregnskab den 5. august, og det er ikke usandsynligt, at lufthavnen i den forbindelse eller kort derefter kommer til at afskedige en del medarbejdere

Udover CPH er Gate Gourmet en af de eneste virksomheder, der fortsat modtager lønkompensation.

 

Relaterede artikler:

SAS siger farvel til næsten 1.600 ansatte i Danmark

Betydelig risiko for afskedigelser i CPH

Lufthavne: Trafik først fuldt genoprettet i 2024