Branchedirektør Michael Svane fra DI Transport. (Arkvifoto)

DI: 2017 skal være luftfartsstrategiens år

DEBAT: Den nye nationale luftfartsstrategi skal gerne se dagens lys i 2017 og styrke tilgængeligheden samt udvikle Danmark som luftfartsland, skriver DI Transports direktør.

Af Michael Svane, direktør i DI Transport

I 2017 skulle vi gerne have vedtaget en luftfartspolitisk strategi, der aktivt og ambitiøst udvikler Danmark som det førende luftfartsland i Nordeuropa. Det er afgørende, at luftfartsstrategien integreres i regeringens vækststrategi. Målet er derfor at styrke tilgængeligheden såvel internationalt som nationalt. Danske virksomheder har behov for, at strategien fastholder og udvikler luftfartsbetjeningen til og fra hele Danmark bedst muligt.

Heri indgår også, at vi har effektive og konkurrencedygtige lufthavne, der understøtter luftfartsselskaber, der skaber vækst og beskæftigelse i det samlede erhvervsliv, herunder erhvervsturismen. Flyruter til og fra alle væsentlige markeder for dansk erhvervsliv er vitale. Det gælder også i relation til luftfragten, der i ton udgør ca. 1 % af Danmarks eksport, men målt i værdi godt 1/3 af eksporten.

Understøtter fødekæden
Uddannelsesmæssigt har erhvervet brug for en særlig indsats ikke mindst i forhold til piloter og flymekanikere. Vi håber, at regering og Folketing vil sikre et stærkt statsligt engagement i disse uddannelser. Vi har brug for en strategi, der understøtter den samlede fødekæde inden for luftfarten.

Det er vigtigt at strategien tager sigte på alle dele af luftfarten. Det gælder lufthavne, ruteflyvning, charterflyvning og general aviation.

Luftfartsstrategien skal også sikre et stærkt dansk engagement internationalt, herunder ikke mindst i relation til EU. Den europæiske luftfartspakke er grundlaget for den fremtidige politikudvikling, når der eksempelvis gælder luftfartsaftaler med tredjelande.

 

Relaterede artikler:

DAT: Dejligt at CPH vil tage “Ja-hatten” på hovedet

SAS: Brutal branche kræver nytænkning

CPH: Fokus på udbygning og vækst

Norwegian vil påvirke dansk luftfartsstrategi

SAS: Brug for politisk indgreb mod CPH

Minister: Luftfart skal binde Danmark sammen