Direkte rute gør Los Angeles-billetter billigere

En flybillet fra København til Los Angeles er blevet næsten 1.000 kroner billigere det seneste år. I marts åbnede Norwegian en direkte rute.

Det bliver ofte diskuteret hvor meget billigere Norwegians billetter til USA reelt er sammenlignet med konkurrenternes billetter. Når først ekstrabetalingen for mad og medbragte kufferter samt diverse gebyrer er lagt til, så er der ofte ikke så meget der skiller.

En undersøgelse fra internetrejsebureauet Travellink viser dog, at priserne er faldet næsten 1.000 kroner på flybilletter mellem København og Los Angeles det seneste år. Det skyldes blandt andet at der er kommet en direkte Norwegian-rute mellem de to byer. Den åbnede 1. marts i år. Før det skulle man via andre byer for at komme til Los Angeles fra København eller den anden vej rundt. Og det gjorde, at priserne var højere end ved en direkte rute.

Det er ikke kun på billetter til Hollywoods hjemby, at priserne er faldet drastisk det senere år. Statistikken fra Travellink bygger på gennemsnitspriser på rejser fra Danmark, Norge, Finland og Sverige. Den viser, at de seneste år er det i Danmark blevet billigere at flyve til de fleste af de mest populære feriemål.

”Det spiller ingen rolle om det er storbyer, sol- og baderejser eller længevarende rejser. Flybilletterne er de seneste år blevet betydelig venligere mod vores økonomi, fortæller Torben Nygaard, chef for Travellink Danmark.

Kundernes marked
Priserne til London, Los Angeles og Chania i Grækenland er faldet mest. Flybilletterne til disse destinationer er blevet knap 20 procent billigere. Til Barcelona, Paris, Rom, Malaga, Lissabon, Nice og Bangkok er flybilletterne blevet op til 15 procent billigere.

”Det er virkelig kundernes marked nu. Konkurrencen mellem flyselskaberne presser priserne. Flere rejsende får derfor mulighed for at rejse til nye rejsemål, og de kan foretage flere rejser hvert år,” fortæller Torben Nygaard.

Flypriserne er dog steget på enkelte destinationer som Antalya, Berlin og Beijing.