Første Boeing 787 Dreamliner før levering til Air France. (Foto: Boeing)

Dreamliner-rundflyvninger over Frankrig

Air France har fået det første Dreamliner-fly, og nu inviterer selskabet til rundflyvninger over Frankrig samt indsætter det nye fly på en europæisk hovedstadsrute.

Air France modtog den 2. december selskabets allerførste af seks Boeing 787-9 Dreamliner-fly, da flyet med rutenummer AF787V landede i Paris-CDG lufthavnen efter en flyvetur direkte fra Paine Field ved Everett nær Seattle, hvor det nye fly er blevet samlet og produceret.

Samlet har Air France og KLM bestilt 25 Dreamliner-fly, hvoraf de 18 er af typen Boeing 787-9, mens syv er af den længere 787-10 version. I Air France udgaven er flyet indrettet med i alt 276 sæder i en treklasses konfiguration. Der er plads til 30 passagerer på Business Class, 21 i Premium Economy, mens der er 225 sæder på Economy Class. KLM har allerede fået leveret otte 787-9 Dreamliner-fly, mens yderligere fire fly er på vej ind i flåden.

Hos Air France har man glædet sig til at vise det nye fly frem for publikum. Det sker blandt andet ved fire særlige flyvninger fra Paris den 7. og 8. januar 2017. Den 7.  januar gennemføres to flyvninger med rutenumrene AF787 og AF789. Første tur er en flyvning over Korsika og Middelhavet, mens eftermiddagen er reserveret til en flyvning fra Paris til det sydvestlige Frankrig.

Dagen efter indledes der kl. 08.30 med en flyvning fra Paris til Bretagne og ud over Atlanterhavet, mens eftermiddagsflyvningen er en rundtur over hele Frankrig. Gæsterne vil få serveret champagne og særlige måltider om bord, og flyvningerne, og der vil blive speaket af luftfartskyndige undervejs. Flyvningen afsluttes med, at passagererne af kaptajnen får udleveret et certifikat, som er underskrevet af piloterne.

Cairo er første destination
Men det er ikke festivitas det hele. Det nye Dreamliner-fly skal også i drift og tjene penge hjem til Air France. Fra den 9. januar 2017 bliver flyet indsat på ruten mellem Paris-CDG og Cairo med i alt seks ugentlige afgange. Flyet afgår til Cairo alle ugens  dage undtaget tirsdag kl. 14.30 fra Paris-CDG og ankommer igen den følgende morgen kl. 05.30.

Det har givet mulighed for, at Air France seks dage om ugen fra den 6. februar kan benytte Dreamliner-flyet på ruten fra Paris-CDG til London-LHR på en morgenflyvning på rutenummer AF1680, hvilket er et led i træningen af besætninger. Der tilbydes i en periode billetter med særligt rabatterede priser på denne afgang.

I slutningen af april måned modtager Air France selskabets andet Dreamliner-fly, og det indsættes på ruten fra Paris-CDG til Montreal fra den 1. maj 2017. Her har der hidtil været benyttet fly af typen Airbus A340 og Boeing 777.

 

Relaterede artikler:

KLM lukker Dreamliner-rute

Ny Business Class på KLM-Dreamliners

Syv Dreamliner-destinationer med KLM

KLM klar med Dreamliner i oktober

25 Dreamliners til Air France-KLM