Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT.

Dreamlinere i overskud hos LOT

Polske LOT bruger nu Dreamliner-fly på alle sine langdistanceruter. Hvad de tre Dreamlinere, som selskabet mangler at få leveret, skal bruges til, vil selskabet ikke fortælle.

Passagerer der flyver langdistance med polske LOT, skal fra 10. august ikke på forhånd krydse fingre og håbe på, at det er med et af selskabets Boeing 787 Dreamliner-fly. For fra den dato vil selskabet udelukkende anvende drømmeflyene på sine langruter fra Warszawa til New York, Chicago, Toronto og Beijing.

LOT var den første europæiske Dreamliner-operatør, og har indtil nu fået leveret fem Dreamlinere. Og det er disse fem, der nu gør det muligt at have en ren Dreamliner-langdistanceflåde.

Men i løbet af 2014 modtager LOT yderligere tre Boeing 787 Dreamlinere. Da LOT’s nuværende langdistancenetværk er dækket med de fem første Dreamlinere, er spørgsmålet hvad de sidste tre skal bruges til – og om de skal bruges af LOT.

Kommunikationsafdelingen hos LOT vil ikke kommentere på, om flyene skal bruges til at åbne nye ruter.

”Beslutninger om nye lange ruter er ikke taget endnu. Vi koncentrerer os om at udvikle vores nuværende langdistance ruter – New York, Chicago, Toronto og Beijing,” skriver LOT’s kommunikationsafdeling i en mail til CHECK-IN.dk.

Skæppe godt i kassen
En anden mulighed er at sælge flyene videre. LOT er nemlig igang med at implementere en større rationaliseringsplan ovenpå at have modtaget støtte fra den polske stat. For at få EU’s accept af statsstøtten har LOT skulle fremlægge en detaljeret plan for hvordan den agter at bringe selskabet tilbage på fode.

Og her kunne et frasalg af tre helt nye Dreamlinere skæppe godt i kassen. I foråret var Norwegians topchef Bjørn Kjos rent faktisk i Warszawa for at tale med den polske regering. Og ifølge rygter i den norske presse, så handlede det visit netop om at Norwegian overtog en eller flere af LOT’s Dreamlinere. Norwegian får otte Dreamlinere leveret drypvist frem til 2015. Ved at tage LOT’s Dreamlinere ind kan Norwegian vækste sin langdistanceflåde hurtigere og hurtigere få synergieffekter.