Airbus A319-100 fra easyjet. (Foto: Markus Eigenheer)

Easyjet klar med tredje Stockholm-rute

EasyJet åbner sin tredje rute fra Stockholm Arlanda-lufthavnen, der generelt oplever stor interesse fra lavprisselskaberne.

Britiske easyJet ser ud til at have fået smag for Stockholms Arlanda-lufthavn. Sidste år åbnede selskabet sin første rute til Genéve. Og endnu inden rute nummer to til Lyon er åbnet til november, er selskabet klar med sin tredje Stockholm-rute.

Den kommer til at gå til Milano’s Malpensa-lufthavn med to ugentlige returflyvninger. Ruten åbner til marts næste år og EasyJet bliver alene om at flyve mellem den svenske hovedstad og den vigtige forretningsby i Norditalien.

”Vi er glade for, at easyJet lancerer en linje mellem Milano og Stockholm Arlanda Lufthavn. Vi ser stærk efterspørgsel efter kapacitet til Milano og trafikken både til og fra det nordlige Italien stiger. Det er også fantastisk, at det er et flyselskab, der er baseret i Milano og har et stærkt brand på det italienske marked,” siger Elizabeth Axtelius, administrerende direktør for Swedavia Aviation Business.

De svenske virksomheders tilstedeværelse i Italien er koncentreret i den nordlige del af landet, og der er meget stærke forretningsforbindelser mellem Milano og Stockholm, pointerer Swedavia.

Både SAS og Ryanair flyver i dag mellem Stockholm og Milano henholdsvis syv og seks gange om ugen. Men ikke mellem de samme to lufthavne, som easyJet kommer til at gøre det. For mens easyJet altså vil flyve mellem Arlanda og Malpensa, så flyver SAS fra Arlanda til den mere centralt beliggende Linate-lufthavn. Og Ryanair flyver fra lufthavnen i Bergamo, som selskabet kalder Milano-Bergamo, til Skavsta-lufthavnen omkring 100 kilometer syd for Stockholm.

Nyt britisk ansigt
Den nye easyJet-rute er det seneste eksempel på, at Stockholm Arlanda bliver mere og mere populær blandt de europæiske lavprisflyselskaber.

I sidste uge meddelte hollandske Transavia, at de næste år i marts gør deres entré i Stockholm Arlanda med to nye ruter til München og Eindhoven. De skal beflyves henholdsvis tre og fire gange om ugen.

Et andet nyt ansigt i lufthavnen nord for Stockholm bliver britiske Monarch, der har valgt Stockholm Arlanda som destination for sine tre første ruter til Skandinavien. Til foråret begynder selskabet således at flyve fra Birmingham, Manchester og London Luton-lufthavnen til Stockholm Arlanda. Der flyves tre gange om ugen fra Manchester og Birmingham, men ruten fra London-Luton får to ugentlige afgange. Monarch vil benytte et mix af Airbus A320 og A321 med plads til henholdsvis 174 og 214 passagerer.

Ryanair og Wizz Air mangler
Med Transavia og Monarchs ankomst til Arlanda vil den svenske hovedstadslufthavn kunne tilbyde en palette af i alt fem større lavprisflyselskaber. Udover Transavia og Monarch er det Norwegian, easyJet og Vueling.

Dermed mangler Arlanda blot at lande Ryanair og Wizz Air for at kunne tilbyde de rejsende ruter fra alle de store europæiske flyselskaber. I dag flyver Ryanair og Wizz Air dog fra Skavsta Lufthavn, der ligger omkring 100 kilometer syd for den svenske hovedstad.

Stockholm-Arlanda drives af Swedavia, der også står bag ni andre lufthavne i Sverige. Der er tale om lufthavnene i Kiruna, Luleå, Umeå, Åre Östersund, Stockholm-Bromma, Gøteborg-Landvetter, Visby, Ronneby samt Malmø.

 

 

Relaterede artikler:

Stockholm får ny easyJet-rute

Endnu et lavprisflyselskab til Stockholm

Monarch Airlines åbner tre ruter i Skandinavien

CPH har overhalet Arlanda på andel af lavpristrafik