Airbus A319-100 fra easyjet. (Foto: Markus Eigenheer)

EasyJet overhaler Austrian i Østrig

Over 100 fly fra easyJet er blevet indregistreret i Østrig, og det gør det britiske lavprisflyselskab større end det nationale flyselskab Austrian Airlines.

EasyJet er et Europas største lavprisflyselskaber, og det britiske selskab har efterhånden sat sit aftryk på destinationer i hele Europa.

Senest har easyJet markeret sig i Østrig, men tilstedeværelsen i alpelandet rummer dog også en lidt anden karakter end normalt. EasyJet har nemlig fået overført 130 fly fra britisk til østrigsk driftslicens, og det gør samtidig flyselskabet til det største i Østrig. Og dermed større end det nationale flyselskab, Austrian Airlines, der med base i Wien opererer 83 fly.

I juli 2017 blev easyJet Europe etableret i Wien, og det er dette selskab, som har haft succes med at få tilknyttet de mange fly. EasyJet etablerede selskabet som led i forberedelserne til, at Storbritannien forlader EU i marts 2019.

Fly overgår til EU-licens
Ved at overføre flyene fra en britisk driftslicens til en østrigsk EU-licens, kan easyJet stadig operere flyene og dermed beskytte sit store rutenetværk. Storbritannien og EU forhandler om en ny luftfartsaftale, som man håber på falder i orden, inden briterne forlader EU. Ellers får easyJet altså stor glæde af indregistreringen i Østrig.

De 130 easyJet-fly, som er overført til selskabet i Østrig, drejer sig om modellerne Airbus A319 og A320.

I øjeblikket har easyJet 28 baser fordelt ud over 33 lande i Europa. Fra lufthavnen i Wien har lavprisflyselskabet 13 destinationer rundt om i Europa. Den 8. juni tilføjede man senest én daglig til Milan Malpensa i Italien og seks ugentlige afgange til Basel i Schweiz.

Selv om easyJet har flere ruter fra Wien, havde selskabet i sidste måned ikke intentioner om at gøre Wien til en decideret base.

”Når vi åbner en ny base, begynder vi med tre eller fire fly. Vores mål er at være det største flyselskab i storbyer eller i hvert fald en stærk nummer to,” sagde Thomas Haagensen, direktør i easyJet Europe, til Air Transport World i maj.

Nye arbejdspladser
Det var vigtigt for easyJet at sikre en fortsat EU-licens, eftersom cirka havldelen af selskabets 82 millioner årlige passagerer kommer fra de øvrige 27 EU-lande. Herudover er omkring en tredjedel af easyJets ruter til eller fra EU-lande eller internt i EU-lande.

EasyJet har tidligere udtalt, at flytningen af flyene til Østrig ikke får betydning for flyselskabets ansatte i Storbritannien. Til gengæld har selskabet oprettet nye arbejdspladser hos easyJet Europe i den østrigske hovedstad.

Den samlede flåde hos easyJet består af næsten 300 fly og et netværk på over 980 ruter.

 

Relaterede artikler:

EasyJet tæt på 100 destinationer fra Berlin

EasyJet flytter 110 fly fra britisk til østrigsk register

Medie: EasyJet overvejer udflagning til Østrig

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

SAS vil måle sig med Norwegian og easyJet