”Der er store volumener af passagerer, der ønsker at komme andre steder hen end til København," siger Sønderborg Lufthavns nye direktør Christian Berg.

Erfaren luftfartsmand til Odense Lufthavn

Odense Lufthavn har ansat den 43-årige Christian Berg som ny lufthavnsdirektør. Han har op imod 20 års erfaring fra luftfartsbranchen og kommer senest fra en stilling som salgschef hos Air Greenland.

Odense Lufthavn – også kaldet Hans Christian Andersen Airport – skal have ny lufthavnsdirektør. Lufthavnens bestyrelse har netop offentliggjort, at det bliver den 43-årige Christian Berg, der fremover skal stå i spidsen for den fynske lufthavn.

Christian Berg er et relativt kendt ansigt i rejse- og luftfartsbranchen, hvor han har været beskæftiget i op imod 20 år. Det var hos SAS, at karrieren startede med en funktion som Senior Supervisor / Duty Manager i perioden fra 1996 til 2001, inden karrierespringet fortsatte i det skandinaviske flyselskab i rollen som salg- og marketingchef i Danmark fra 2001 til 2003.

Herefter fulgt fem år hos den svenske lufthavnsoperatør Swedavia, hvor Christian Berg kunne præsentere et visitkort med titlen Director Aviation Sales & Business Development. Siden 2010 er det blevet til flere korte ansættelsesforhold. Først omkring et år som Global Key Account Manager hos cateringvirksomheden Gate Gourmet med ansvaret for SAS som kunde. Sidenhen fulgte fem måneders ansættelse hos GDS-selskabet Travelport i 2011 som Business Development Manager i Norden. Siden august måned 2011 har Christian Berg været ansat som salgschef hos Air Greenland i Nuuk.

Den nyudnævnte lufthavnsdirektør forventer at sætte sig i chefstolen senest den 1. december 2013 afhængig af, hvor hurtigt frigørelsen fra Air Greenland-kontrakten kan ske.

“Jeg glæder mig utrolig meget til at sætte Fyn på landkortet og bidrage med mine kompetencer til at udvikle Hans Christian Andersen Airport ydeligere i de kommende år. Det er en utrolig spændende udfordring, som rummer mange muligheder for at drive vækst i regionen og skabe arbejdspladser,“ udtaler Christian Berg i en pressemeddelelse fra lufthavnen.

Flere passagerer og fly i lufthavnen
Hos Hans Christian Andersen Airport har man store ambitioner. Lufthavnens bestyrelsesformand Jørgen Clausen forventer vækst i de kommende år.

“Christian Bergs imponerende erfaring fra luftfartsbranchen er et stort plus, som lufthavnen vil nyde godt af. Det solide kendskab til branchen kombineret med Christians ambitiøse og grundige tilgang til opgaverne er lige hvad lufthavnen har brug for, når vi skal nå ambitionerne om at udvikle Hans Christian Andersen Airport. I de kommende år skal der endnu flere passagerer og fly i lufthavnen, der samtidig skal bidrage til den lokale vækst på Fyn. Jeg er sikker på, at Christian er den rette person til opgaven og glæder mig meget til samarbejdet,“ siger bestyrelsesformanden, der samtidig er stadsdirektør i Odense Kommune.

I sidste uge kunne Fyens Stiftstidende løfte sløret for, at Hans Christian Andersen Airport gerne vil have det irske lavprisflyselskab Ryanair til lufthavnen. En ambition som den hidtidige lufthavnsdirektør Peter Høgsberg tidligere har afvist.Peter Høgsberg tiltrådte den 1. juli som ny lufthavnsdirektør i Aarhus Lufthavn, hvor Ryanair i forvejen er kunde.

Odense Lufthavn-Hans Christian Andersen Airport har årligt omkring 20.000 passagerer, der blandt andet kommer fra charterflyvning med Apollo, Spies og Gislev Rejser. Lufthavnen er et fælleskommunalt samarbejde mellem Odense Kommune og Nordfyns Kommune.