Etihad får skandinaviske codeshare-ruter

Golf-selskabet Etihad og lettiske airBaltic indleder codeshare-samarbejde på airBaltics ruter til blandt andet København og Billund.

Luftfartsselskabet Etihad fra ørkenstaten Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater har ikke en flyrute til København på samme måde, som konkurrenterne fra Qatar Airways og Emirates har det. Men et usædvanligt codeshare-samarbejde gør det nu alligevel muligt at vælge afgange fra København, der har Etihads ”EY”-kode foran rutenummeret.

Det sker som et led i et codeshare-samarbejde mellem Etihad og airBaltic, som træder i kraft 16. december. Her begynder airBaltic at flyve fire gange om ugen til Etihads trafikknudepunkt i Abu Dhabi.

I alt kommer der EY-koder på 15 europæiske ruter fra airBaltics trafikknudepunkt i Riga i Letland. Foruden ruten til København, så er det blandt andet ruterne til Billund, Oslo, Stockholm, Stavanger, Bergen og Helsinki.

Omfattende rebranding
Det nye codeshare-samarbejde kommer samtidig med at Etihad udvider et lignende samarbejde med Air Serbia, som Etihad købte en andel i tidligere på året. Dengang hed selskabet Jat Airways, men efter Etihad’s entré er en omfattende rebranding-proces sat i gang. Og det involverer blandt andet et navneskifte.

Antallet af Air Serbia-ruter med EY-koder stiger fra to til 14 i løbet af vintersæsonen. Det indbefatter blandt andet Air Serbias forholdsvis nye ruter til Abu Dhabi.

Om det nye codeshare-samarbejde mellem airBaltic og Etihad er forløberen for at Etihad køber sig ind i airBaltic, der i dag er ejet af den lettiske stat, er for tidligt at sige. Men det Abu Dhabi-baserede selskab med den store pengetank har de seneste år købt ejerandele i luftfartsselskaber over hele verden. Mest markant er selskabets knap 30 procent af aktierne i airBerlin.

airBaltic-ruter med Etihad-rutenumre fra 16. december.
Riga – Aalesund
Riga – Abu Dhabi
Riga – Barcelona
Riga – Bergen
Riga – Billund
Riga – København
Riga – Helsinki
Riga – Lappeenranta
Riga – Oslo
Riga – Prag
Riga – Stavanger
Riga – Stockholm
Riga – Tallinn
Riga – Turku
Riga – Wien
Riga – Vilnius

Air Serbia-ruter, der får Etihad-rutenumre:
Beograd – Abu Dhabi
Beograd – Banja Luka
Beograd – Berlin Tegel
Beograd – Bruxelles
Beograd – Düsseldorf
Beograd – Frankfurt
Beograd – Ljubljana
Beograd – Podgorica
Beograd – Prag
Beograd – Sarajevo
Beograd – Stockholm
Beograd – Stuttgart
Beograd – Tivat
Beograd – Vienna