Heathrow Terminal 5. Arkivfoto.

Europæiske storlufthavne i passagerrekord

Københavns Lufthavn havde den bedste måned nogensinde med en fremgang på 0,7 % til 2,12 mio. passagerer. Dermed ligger lufthavnen sig på linie med Londons Heathrow Airport og Frankfurt Airport, der begge rapporterer om passagerrekorder i august måned.

Det er svært at få øje på den såkaldte krise i luftfartsbranchen. Passagertallene i de store europæiske lufthavne vidner om alt andet end krise.

På trods af en måned, hvor den tropiske orkan “Irene“ betød i massevis af aflysninger på aflantflyvningerne, meldes der alligevel om passagerrekord i flere lufthavne.

Således kunne Københavns Lufthavn rapportere om en fremgang i august måned på 0,7 %, hvilket betød at 2,12 millioner passagerer rejste gennem Skandinaviens største lufthavn i sidste måned. Det var dermed den bedste august måned nogensinde i CPH.

Dermed ligger Københavns Lufthavn sig på linie med to af Europas tre største lufthavne, der også mandag kunne offentliggøre passagertallene fra august måned.

I Europas største lufthavn Heathrow Airport kunne man notere sig en fremgang på 0,7 % til i alt 6,6 millioner passagerer. Dette er samtidig den bedste august måned i lufthavnens historie. Endvidere var 82,2 % af samtlige udbudte sædertil og fra Heathrow solgt, hvilket er et relativt højt tal. Det er især trafikken til og fra Nordamerika, der har trukket væksten, men passagertallet kunne have været 40.000 højere, hvis ikke orkanen “Irene“ havde sat ind.

Hos kollegerne i Frankfurt Airport var der også grund til tilfredshed. Her steg passagertrafikken med 2,5 % til 5,35 millioner passagerer, hvilket også er rekord for en august måned. Men belægningsprocenten på flyene til og fra Frankfurt nåede ikke samme høje niveau som i Heathrow. I alt 78,8 % af samtlige sæder var solgt i august måned.

På trods af stribevis af passagerrekorder i august måned, hersker der dog en del usikkerhed om de kommende måneders passagerudviklingpå grund af den aktuelle uro på de finansielle markeder.I Københavns Lufthavn har man dogingen grund til at tage de pessimistiske briller på.

”Vi har sat passagerrekord i fem ud af årets første otte måneder, og dermed tegner 2011 samlet set rigtig godt, og det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt den seneste tids internationale finansielle uro vil lægge en dæmper på væksten i den kommende periode,” siger Carsten Nørland, der er salgs- og markedsdirektør iKøbenhavns Lufthavn.