Få belønning for at flytte din flyafgang

Norske Widerøe tilbyder gennem et nyt produkt en belønning på 340 kroner, hvis man er villig til at lade sig flytte til en anden flyafgang.

Flexibility Reward Option (FRo) er navnet på et nyt produkt, som det norske regionale flyselskab Widerøe har introduceret.

Det tidligere helejede SAS-selskab har indgået et samarbejde med Optiontown, der er en amerikansk teknologivirksomhed i Massachusetts, der tilbyder innovative rejseløsninger til en halv snes flyselskaber i hele verden.

FRo betyder, at man køber en flybillet med Widerøe og efterfølgende går ind på Optiontowns hjemmeside og kalder sin booking frem. Herefter vælger den rejsende, hvilken fleksibilitet man ønsker og indikerer hvilken eller hvilke alternative flyafgange, som man er villig til at rejse på. Hvis Optiontown sidenhen vælger at flytte bestillingen, modtager den rejsende op til 340 kroner i belønning.

Flypassagererne, der vælger at benytte sig af FRo, kan vælge at lade sig advisere henholdsvis en dag eller tre dage før den planlagte flyvning. Vælger man at blive varslet en dag før, få man øget muligheden for at optjene “fleksibilitetsbonus“.

Widerøe har også valgt Empty Seat Option (ESo) produktet, hvor man efter at have foretaget booking kan tilmelde sig via Optiontown. Herefter kan betale et tilmeldingsgebyr på 5 kroner og et varierende beløb for at købe et tomt sæde ved siden af sit eget sæde. Omkring en til tre dage før afgang – og senest fire timer før – vil man få oplyst, hvorvidt man har fået tildelt et ledigt sæde ved siden af sig til den aftalte pris.

Mange produkter fra Optiontown
Optiontown samarbejder med 12 forskellige flyselskaber, herunder blandt andet SAS, Widerøe, Estonian Air og airBaltic.

Produkterne omfatter Upgrade Travel Option (UTo), Empty Seat Option (ESo), Flexibility Reward Option (FRo), Multiple Booking Option (MBo), Preferred Flight Option (PFo), Preferred Seat Option (PSo), Lounge Access Option (LAo) og Xtra Baggage Option (XBo).

SAS har siden 2009 haft et samarbejde med Optiontown omkring produktet Upgrade Travel Option (UTo). Her er det muligt at købe sig til opgraderinger på langdistanceflyvningerne.