Færre passagerer i CPH april måned

Askeskyen, der lukkede dansk luftrum i hele 5 dage, kan tydeligt aflæses på april måneds passagerstatistik fra Københavns Lufthavn. Et passagerfald på 19,2 % blev resultatet af den famøse askeskrise. Tilbagegangen er noget nær den største blandt de danske lufthavne.

Kun lidt mere en 1,3 mio. passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i april måned. I fem døgn var dansk luftrum lukket, og lufthavnen lignede i flere dage mest afalt en busterminal, da i hundredevis af busser afgik og ankom med strandede passagerer til og fra destinationer i hele Europa.

Det medførte en nedgang i passagertallet på 19,2 % i forhold til april måned året før. Men der er ingen grund til bekymrede miner, idet lufthavnen ved udgangen af april var tilbage i fuld drift. Andre steder gik det både værre og bedre.

I de danske lufthavne var Aarhus Lufthavn hårdere ramt, idet den østjyske lufthavnen måtte se passagertallet gå tilbage med 21,5 %, mens det kun var 17,9 % i Billund, der er Danmarks anden største lufthavn.

Internationalt klarer Københavns Lufthavn sig også godt. Nord for Danmark blev lufthavnene i Oslo og Stockholm hårdere ramt. Oslo-Gardermoen tabte 22,6 % passagerer i forhold til året før, mens Arlanda måtte indkassere et passagertab på rundt regnet 23 %. I London-Heathrow blev tilbagegangen på 20,8 %, mens Frankfurt nøjedes med 16,9 %, da de tyske lufthavne først lukkede senere end de britiske og skandinaviske.

Antallet aflokalt afgående passagerer i Københavns Lufthavn faldt i april med 21,2 procent, ligesom antallet af transferpassagerer faldt med 20,2 procent. På udenrigstrafikken var der en nedgang i passagerantallet på 20,7 procent, mens antallet af indenrigspassagerer faldt med 4,2 procent. Et svagt fald i indenrigstrafikken vidner om et segment, der stadig er i voldsom fremgang.

“Det er klart, at en total lukning af lufthavnen i flere døgn var en meget usædvanlig situation og uundgåeligt får en negativ indvirkning på passagertallet, men det vigtigste er, at vi efter genåbningen af luftrummet hurtigt var tilbage i fuld drift. Passagererne er vendt tilbage, og vi fastholder forventningerne om trafikvækst i 2010,”udtaler Carsten Nørland, der ersalgsdirektør hosKøbenhavns Lufthavne A/S (CPH).