Falsk flyselskab solgte over 300 billetter

Håbefulde kunder købte flyrejser hos Germany Airlines. Men flyselskabet var rent fup, og det eneste, der forsvandt op i det blå, var kundernes penge.

Man skal se sig for, når man færdes på internettet, og have sin sunde skepsis med, når man møder tilbud, der næsten er for gode til at være sande.

Det må flere end 300 forbrugere i Tyskland og Schweiz sande, efter at de har købt flybilletter hos selskabet Germany Airlines. Det angiveligt tyske flyselskab annoncerede på internettet med rejser fra Düsseldorf, München, Stuttgart og Basel til Pristina i Kosovo, skriver det tyske medie Bild.

Germany Airlines hjemmeside så ganske professionel ud med en opsætning, der lignede den, man finder hos mange andre flyselskaber.

Aflysninger to dage før afgang
De 300 kunder betalte derfor på forhånd for flybilletterne via Germany Airlines’ hjemmeside, og alt så ud til at være i den skønneste orden.

Lige indtil to dage før afrejse, hvor kunderne fik besked fra Germany Airlines om, at flyvningerne var aflyst, men at de selvfølgelig ville få tilbagebetalt pengene for billetterne.

De 300 kunder hørte imidlertid aldrig mere fra selskabet, og det viste sig, at Germany Airlines aldrig nogensinde har eksisteret – udover som en falsk hjemmeside med lidt for gode tilbud på flybilletter.

De tyske og schweiziske kunder, som blev snydt af svindlerne bag det falske flyselskab, må nu formentlig konstatere, at de aldrig ser deres penge igen, siger en tysk luftfartsekspert til Bild.

Det tyske politi undersøger nu sagen og har 12 mistænkte svindlere i søgelyset for at stå bag miseren. Hvis de tiltales og findes skyldige, står de til en fængselsstraf på mellem seks måneder og 15 år.

Andre falske flyselskaber på banen
Germany Airlines er tilsyneladende ikke det eneste falske flyselskab, der prøver at narre forbrugere til at købe flybilletter til flyafgange, der er rent fup.

Den private schweiziske forbrugerorganisation Reklamationszentrale advarer også mod flyselskaber som Germani Airways, Aeroprishtina og Adria Fly, der ligeledes lokker med billige rejser til Pristina, som er hovedstaden i Kosovo.

Også tv-kanalen n-tv og Travelbook har ifølge Bild rapporteret om de falske flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

Bonuskunder udsat for fup-mails

Britisk fupselskab vil flyve til 36 lande

Falsk SAS-hjemmeside