Fire flyselskaber skal betjene SAS-ruter i Billund

I sommertrafikprogrammet 2014 skal fire flyselskaber betjene syv SAS-ruter fra Billund. Flyselskaberne kommer med fly indregistreret i fire nordiske lande.

Onde tunger har ofte påstået, at SAS var forkortelsen for “Svensk Alt Sammen“. Det er ingenlunde tilfældet, hvis man kaster et nærmere blik på sommerruten mellem Billund og Bergen, som SAS åbner den 28. juni næste år.

Ruten får frem til den 16. august tre ugentlige afgange på henholdsvis tirsdage, torsdage og lørdage. På hverdagene flyver finske Blue1 med Boeing 717-fly, der har plads til 115 passagerer. Om lørdagen er det svenske Braathens Regional (Golden Air), der flyver med SAAB 2000-fly med plads til 50 passagerer.

Dermed er det henholdsvis et finsk og et svensk flyselskab, der skal flyve på en rute mellem Danmark og Norge.

Men der bliver også et dansk selskab, som skal flyve for SAS fra Billund. På indenrigsruten til København vil Jet Time flyve med selskabets nye ATR72-600 fly malet i SAS-farver. Her har det tidligere været Cimber A/S, der har fløjet med ATR72-500 fly.

Mange flytyper
På de øvrige ruter bliver det en kludetæppe-løsning af forskellige fly fra SAS fra selskabets forskellige baser. Det er i særdeleshed tilfældet med ruten til Oslo, der får fire ugentlige afgange i højsæsonen. Her flyves om mandagen med Boeing 737-800 fra den norske base, om torsdagen med Airbus A320 fra basen i København, fredage med Boeing 737-600 fra Oslo basen, hvilket også er tilfældet om søndagen, hvor et Boeing 737-700 fra Oslo får opgaven at foretage en rundtur til Billund.

De nye ruter til Gazipasa (Alanya), Nice og Split vil alle blive opereret med Airbus A320-fly fra basen i København.

Vælger man således at flyve med SAS fra Billund i løbet af den kommende sommer, kan man ikke nødvendigvis være sikker på at få et SAS-produkt, der er ensartet, hvad angår flytype, selskab og besætningens nationalitet.