Bombardier Q400 fra airBaltic (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Flere airBaltic-fly til København

AirBaltic skruer en anelse op for betjeningen af ruten mellem Riga og København i den kommende sommersæson.

Det lettiske flyselskab airBaltic sætter ekstra afgange ind på sin rute fra Riga til København i den kommende sommersæson. Når sommerfartplanen træder i kraft den 29. marts skruer selskabet gradvist op for antallet af flyvninger på ruten.

I den igangværende vintersæson flyver selskabet omkring 12 gange om ugen. Det stiger i første omgang til omkring 20 gange om ugen og i slutningen af april er man oppe på 24 ugentlige flyvninger. Det er tre flere end sidste sommersæson.

Ind med de sene fly
Udvidelsen kommer i form af en midnatsrotation, der afgår fra Københavns Lufthavn kl. 23.00 og ankommer til Riga kl. 01.35 alle ugens dage. Den giver rejsende fra Europa til Riga mulighed for at flyve ind til København med de sene SAS-aftenfly og skifte fly.

AirBaltic skifter samtidig flytype på ruten. Boeing 737-fly bliver erstattet med de mindre Dash 8-fly. Det betyder at antallet af udbudte sæder til salg forbliver omtrent det samme som sidste sommer.

AirBaltic har et codeshare-samarbejde med SAS på ruten, som SAS ikke selv betjener. Det gør Norwegian til gengæld med tre ugentlige flyvninger i sommersæsonen.

Foto: Morten Lund Madsen