Foto: Midtjyllands Lufthavn.

Flere charterflyvninger fra Midtjylland

Kreta og Rhodos får selskab af en lille skotsk by på Midtjyllands Lufthavns kort over charterdestinationer.

Den omdøbte Midtjyllands Lufthavn – der tidligere hed Karup Lufthavn – fortsætter med at tiltrække charterflyvninger til det store udland. Denne gang er det Danish Air Transport, der i september og oktober flyver syv gange mellem Midtjyllands Lufthavn og Dundee i Skotland.

Selvom området nord for Dundee er et gedigent jagtområde, som hvert år tiltrækker mange jagtglade mennesker fra Danmark, så er det ikke jagtgeværerne, der kommer til at fylde i bagagen for de rejsende på DAT-flyene. I stedet vil der være masser af golfkøller og golftasker i lastrummene.

Verdens mest kendte
Der er nemlig tale om flyvninger for en dansk arrangør af golfrejser, som tilbyder direkte flyvninger fra Jylland til nogle af verdens bedste golfbaner. Dundee Airport er nemlig den nærmeste lufthavn til golfbanerne St Andrews, Gleneagles og Carnoustie. Golfbanen ”The Old Course”, der er en af otte baner på St. Andrews-anlægget, betragtes af mange som verdens mest kendte og traditionsrige golfbane.

De golfglade jyder flyver til Skotland i et af Danish Air Transports ATR72-fly med plads til 66 passagerer. Der vil være tale om syv flyvninger fra Karup til Dundee og otte flyvninger den anden vej. På den måde kan golfspillerne selv bestemme om de vil spille i fire eller syv dage.

Øjnene op for mulighederne
Golf-flyvningerne vil give Karup Lufthavn knap 1.000 ekstra passagerer i 2017. Lidt har som bekendt også ret. Ikke mindst for en af Danmarks mindste lufthavne, der netop er i gang med en form for ”rebranding-proces”, hvor flere midt- og vestjyder gerne skal have øjnene op for mulighederne fra lufthavnen, der i februar blev omdøbt af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim fra Karup Lufthavn til Midtjyllands Lufthavn.

Danish Air Transport opererer i forvejen lufthavnens eneste faste passagerrute til København og er i dag op på at have op til 10 daglige flyvninger. Derudover lancerer Bravo Tours og Apollo til juni charterflyvninger fra Karup Lufthavn.

Bravo Tours sender fra den 20. juni fly afsted en gang om ugen fra Midtjylland til den græske ø Rhodos frem til midten af august. Flyvningerne bliver opereret af søsterselskabet Primera Air.

Apollo vil flyve til Chania på Kreta i det græske øhav hver fredag i skolernes seks uger lange sommerferie fra slutningen af juni til starten af august. Hver flyvning vil have plads til 177 passagerer, så Apollo i alt udbyder 1.062 pladser. Flyrejsen foregår med Danish Air Transport.

 

Relaterede artikler:

DAT reducerer kapacitet på Midtjylland-rute

Midtjylland og København årets højdespringere

Første udenrigsflyvning fra Midtjyllands Lufthavn

Spar 2.000 kr. på charterrejsen fra nabolufthavnen

Optimisme forud for midtjysk charterdebut

Karup får græske charterdestinationer