(Foto: British Airways)

Flere fly til Arlanda fra London City

British Airways indsætter sidst i oktober en ekstra afgang fra London City til Stockholm Arlanda.

Sammen med Billund er Arlanda-lufthavnen udenfor Stockholm den eneste lufthavn i Norden, som British Airways har ruter til fra London City. Imens Billund betjenes to gange dagligt af British Airways’ franchisepartner Sun-Air of Scandinavia, opgraderer British Airways nu med en tredje daglig afgang til Stockholm.

”Kapacitetsudvidelsen skyldes, at vi oplever stor efterspørgsel på både Club Europe og Euro Traveller (business- og økonomiklasse red.) mellem Stockholm og London,” forklarer Kenneth Andersen, salgschef for British Airways i Norden, til CHECK-IN.dk.

”Svenskerne ser London City-lufthavnen som et oplagt alternativ til London Heathrow såfremt man skal ind til det centrale London, og vi glæder os derfor meget til at kunne tilbyde denne tredje frekvens til London City,” tilføjer Kenneth Andersen.

Ni daglige afgange
Stockholm-ruten fra London City blev lanceret i januar 2011 med en morgen- og aftenafgang og fra den 28. oktober bliver der nu opgraderet med en afgang midt på dagen. Denne vil afgå fra London City på hverdage kl. 12:50 med ankomst i Arlanda kl. 16:10. Returflyvningen finder dog allerede sted fra Arlanda kl. 13:30 med ankomst i London City kl. 14:55, lokal tid.

Samtlige flyvninger mellem London City og Stockholm Arlanda gennemføres af British Airways’ datterselskab, CityFlyer, som anvender Embraer E170-fly på ruten med plads til 76 passagerer.

Frekvensforøgelsen til Arlanda betyder, at British Airways samlet set kommer op på i alt ni daglige afgange mellem Stockholm og London.

Ingen fly til København
Fra september 2010 til maj 2012 havde British Airways også en rute mellem London City og København. Ruten blev lukket angiveligt som følge af et usammenhængende ruteprogram og manglende efterspørgsel. De to daglige frekvenser betød nemlig, at flyet, som blev anvendt på ruten, stod ubeskæftiget i fem timer midt på dagen i København.

Kort efter rutelukningen var der overvejelser om, hvorvidt Sun-Air ville gå ind og overtage ruten, med et af sine Dornier 328-300 jetfly, som har plads til 32 passagerer. En flytype, der angiveligt ville have passet noget bedre til efterspørgslen på ruten.

Det er ellers ikke fordi, at Norden sammenlignet med det øvrige Europa er overforsynet med ruter til London City-lufthavnen. I alt flyves der til 51 destinationer fra London City, hvoraf kun tre er i Norden. Udover de to British Airways-ruter driver FlyNonstop en rute fra Kristiansand i Norge.