Vágar Lufthavn (Foto: FAE)

Flere flypassagerer end indbyggere

I juli var der op imod 52.000 passagerer, der rejste gennem Vágar Lufthavn på Færøerne. og det er flere end det samlede antal indbyggere på de nordatlantiske øer.

I mange år har man på Færøerne ventet på det magiske tal 50.000. Det er befolkningstallet på Færøerne, der henvises til, og dette mål blev nået i april i år, hvilket vakte stor jubel på de 18 øer i Nordatlanten.

Nu har Færøerne endnu engang rundet det magiske tal. Denne gang var det Vágar Lufthavn, der kunne kippe med flaget, idet 51.765 passagerer rejste gennem lufthavnsterminalen i jul måned, og det var samtidig en vækst på 20,5 procent i forhold til samme måned året før.

Med den flotte rekord i den færøske lufthavn er det muligt at slutte sig til den eksklusive kreds af lande, der på én måned får flere passagerer gennem den nationale lufthavn, end det er indbyggere i landet. Det var netop tilfældet i sidste måned.

Samlet er væksten år til dato på 15,1 procent, og dermed har 201.035 passagerer fløjet til og fra Færøerne siden årets start.

”Med en samlet vækst på over 15% overstiger væksten vores umiddelbare forventninger til 2017. overstiger vores forventninger til 2017, og derfor er der flere investeringer på vej,”  siger administrerende direktør Jákup Sverri Kass fra Vágar Lufthavn.

Opgradering af faciliteter
Den markante passagervækst kommer i kølvandet på, at SAS i slutningen af marts åbnede en daglig rute fra København til Færøerne. Dermed er konkurrencen blevet skærpet med faldende billetpriser til følge, hvilket automatisk tiltrækker flere passagerer.

Samtidig betyder det også, at lufthavnen er nødt til at investere i facilitetsudvidelser, så passagererne stadig kan få den service og kvalitet, der forventes. Det har blandt betydet, at lufthavnen har udvidet antallet af parkeringspladser fra 360 til over 800. Der er også investereret i flere check-in pulte samt nye scannere til sikkerhedskontrollen.

”Selvom der har været stor vækst, så er det gået godt med at afvikle trafikken. De seneste investeringer i at automatisere checkin, bagagedrop og scanning af boarding-cards, har frigivet arbejdskraft, som vi har brugt til at hjælpe med anden form for at serviceydelser til de rejsende,” understreger lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Turisme giver fremgang på Færøerne

Vágar er snart fjerdestørste lufthavn

Vágar Lufthavn: Markedet er stort nok til to aktører

SAS-konkurrence kan blive dyrt for Færøerne

SAS åbner CPH-rute til Færøerne