Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: Norwegian)

Flere USA-rejsende i CPH

Marts bød især på flere rejsende til USA, Stockholm og Aalborg fra Københavns Lufthavn. London er dog stadig en sikker nummer et.

Fire nye USA-ruter inden for det seneste år kan tydeligt aflæses i passagerstatistikken for Københavns Lufthavn i marts måned.

”Det var en fin vækst, vi havde i marts, og specielt trafikken til USA havde en stærk måned med en vækst på hele 61 procent takket være Norwegians nye ruter til Los Angeles, New York og Fort Lauderdale samt helårseffekten af SAS’ San Francisco-rute. Det styrker vores knudepunkt,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn.

SAS-ruten til ”flower power-byen” åbnede i april sidste år og Norwegian-ruterne til ”Guds eget land” blev indviet i november sidste år.

Marts måneds trafiktal i Københavns Lufthavn viste en samlet stigning på 4,8 procent sammenlignet med samme måned i fjor. År til dato er trafikken vokset med 4,3 procent i Nordens største lufthavn.

Rejsefattige helligdage
Et kig i kalenderen viser, at påsken i år ligger i april og sidste år lå i marts. Det påvirker Københavns Lufthavns passagertal i marts i år ligesom det gjorde det i lufthavnene i Aalborg og Billund.

”Væksten i marts var positivt påvirket af, at påsken med sine mange ”rejsefattige” helligdage i år først falder i april. Kort sagt kan man sige, at den sene påske gav en god marts, mens det er forventet, at april derfor bliver svagere. Omkring påsken og de øvrige helligdage i foråret er der også flere fritidsrejsende og færre businessrejsende end normalt,” skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Fraværet af helligdage i marts påvirkede derfor både indenrigstrafikken og transfertrafikken positivt. Antallet af indenrigspassagerer steg med 14,9 procent, og transfertrafikken steg med 10,0 procent.

London var som vanligt største destination ud af København med knap 145.000 rejsende. Men Stockholm og Aalborg tegnede sig for månedens største stigninger i top 10 med vækst på henholdsvis 18,6 og 16,7 procent. En del af forklaringen på de store stigninger skal dog også findes i påskens placering, da der er tale om destinationer med en stor andel af forretningsrejsende.