Britiske Flybe bliver fra næste år rebrandet som Virgin Connect. Det sker efter, at Virgin Atlantic som en del af konsortiet Connect Airways har købt Flybe og overtaget selskabets ruter.
Det britiske flyselskab Flybe blev tidligere på året overtaget af det britisk-amerikansk konsortium Connect Airways, som består af flyselskabet Virgin Atlantic og Stobart Group samt kapitalfonden Cyrus Capital.
Det har fra begyndelsen været planen med købet, at Virgin Atlantic skulle overtage Flybes netværk af europæiske ruter og britiske indenrigsruter, som kan føde passagerer ind til Virgin Atlantics interkontinentale ruter fra Storbritannien, og nu er Virgin klar med et nyt brand for det nye set-up.
Fra næste år bliver Flybe omdøbt til Virgin Connect, som er det nye navn for Virgin Atlantics netværk af regionale ruter i Europa.
Europas største regionale selskab
Flybe har eksisteret i 40 år, og vil under Virgin Connect-navnet fortsætte som Europas største regionale flyselskab, oplyser Connect Airways. Flybe var før salget til Connect Airways Europas største selvstændige regionale flyselskab med omkring otte millioner passagerer om året.
”Vi er meget begejstrede for denne milepæl i vores flyselskabs 40-årige historie. Vi vil forblive tro mod vores historie og vores eksistensberettigelse, som er at tilbyde vigtige regionale forbindelser til lokalsamfundene,” siger Connect Airways koncernchef, Mark Anderson.
Med rebrandingen til Virgin Connect siger Flybe blandt andet farvel til den karakteristiske lilla farve, som selskabets fly også bærer, og overtager til gengæld Virgins rød-hvide farver.
Stobart Air også købt af Connect
Virgin Atlantic ejer 30 procent af Connect-Airways konsortiet, mens Stobart Group ligeledes ejer 30 procent og Cyrus Capital 40 procent.
Storbart Group står blandt andet bag det irsk baserede Stobart Air, der som wetleaseoperatør har fløjet for blandt andre Flybe, Aer Lingus Regional, BA Cityflyer og KLM Cityhopper. Som en del af Flybe-handlen overtog Connect Airways ligeledes Stobart Air.
Flybe er kendt på det skandinaviske marked, da selskabet gennem de seneste fire år har opereret fem ATR 72-turbopropfly fra SAS med udgangspunkt i Stockholm-Arlanda.
Tidligere på sommeren meddelte SAS imidlertid, at Flybe har besluttet at afbryde samarbejdet. Det skete ifølge SAS ikke af strategiske årsager, men på grund af udfordringer i forbindelse med Brexit. SAS-operationen overtages i stedet af lettiske Regional Jet.
Relaterede artikler:
Virgin Atlantic får grønt lys til at overtage Flybe