Flyhilsen fra Manchester United til Chelsea

Tirsdag eftermiddag landede Turkish Airlines TK1785 i Københavns Lufthavn på sin daglige rundtur fra Istanbul. Gårsdagens fly var en Boeing 737-800 i en særlig Manchester United-bemaling. Måske var det indirekte en hilsen til fodboldrivalerne fra Chelsea, der tirsdag aften mødte FC København i Parken?

Det fremadstormende tyrkiske luftfartsselskab Turkish Airlines er stærkt engageret med sponsorater indenfor fodboldverdenen. I begyndelsen af 2010 blev selskabet sponsor for FC Barcelona, der af mange anses som verdens bedste fodboldklub. Blot en uge senere tegnede det tyrkiske luftfartsselskab kontrakt med Manchester United, der hidtil havde haft et partnerskab med malaysiske Air Asia.

Turkish Airlines har betalt 7,7 millioner Euro svarende til knapt 58 millioner danske kroner for en aftale med den spanske storklub for to og et halvt år. Værdien af aftalen med Manchester United er ikke offentlig kendt, men har en længde af tre år.

I anledning af sponsoraftalen med Manchester United valgte Turkish Airlines sidste år at male et af selskabets fly i en særlig bemaling med den engelske storklubs logo og med teksten “Official partner of Manchester United“. Flyet er en Boeing 737-800 med registreringen TC-JFV.

Selvom Turkish Airlines flyver tre gange dagligt med Boeing 737-800 mellem Istanbul og København, er Manchester United-flyet et meget sjældent syn i Københavns Lufthavn. Kilder vil vide, at flyet kun har besøgt lufthavnen én gang tidligere.

Men tirsdag ankom det kl. 16:18 som ruteTK1785 fra Istanbul. Enten var det en tilfældighed, eller også ønskede Turkish Airlines at “drille“ de mange ankommende Chelsea-fans ved at lade et fly med ærkerivalernes logo blive set i Københavns Lufthavn blot et par timer før Champions League-fodboldopgøret mellem Chelsea FC og FC København.

Foto: En Boeing 737-800 fra Turkish Airlines i Manchester United-bemalingdukkede tirsdag op i Københavns Lufthavn.