Flymægler åbner afdeling i Aalborg Lufthavn

Air Affairs har netop åbnet nyt kontor i Aalborg Lufthavn. Den internationale flymægler-virksomhed drives af Henrik Færch og formidler leje af fly i alle størrelser og af alle typer til rejsebureauer og virksomheder i Skandinavien.

Aalborg Lufthavn har fået en ny virksomhed. Det er den internationale flymægler-virksomhed Air Affairs, der netop har åbnet kontor i lufthavnen.

Air Affairs blev etablereti august 2010 og firmaet formidler leje af fly i alle størrelser og af alle typer til rejsebureauer og virksomheder i Skandinavien.

Bag virksomheden står Henrik Færch, der igennem 20 år har beskæftiget sig med formidling af ad hoc charter og taxaflyvning, blandt andet som flymægler.

“Jeg havde længe haft lyst til at starte mit eget, og jeg var sikker på, at tidspunktet var det helt rigtige. Finanskrisen er ikke ovre, og netop derfor ønsker jeg at bygge mit nye firma op nu. Så er alt klart, når der igen for alvor kommer gang i hjulene,” fortæller Henrik Færch, der er direktør og senior broker i Air Affairs.

Bare på den første måned havde Air Affairs bl.a. flyvning med 180 gæster til Skotland, 135 gæster til landskamp i Porto, 50 gæster til FCK’s kamp mod Panathenaikos i Athen samt 110 gæster på forlænget weekend i Madrid.

”Vi er blevet rigtig godt modtaget i markedet – både af kunder og leverandører. Min plan har hele tiden været, at vi skulle etablere os i Aalborg Lufthavn, men først efteret år. Men det kom så til at gå noget hurtigere. Vi forventer, at vi inden for de næsteto år er blandt de største flymæglere i Skandinavien. Det er ikke vores målsætning at blive de største, til gengæld VIL vi være de bedste,” siger Henrik Færch om virksomhedens fremtidsplaner.

I modsætning til et flyselskab opererer en flymægler ikke selv fly, men lejer/chartrer direkte fra operatører i Danmark og i udlandet.

Som uafhængig flymægler har Air Affairs overblikket over, hvor virksomheder og foreninger billigst muligt kan leje fly af alle størrelser og kan derfor rådgive kunderne om, hvilket fly, der pris- og kvalitetsmæssigt, vil være bedst egnet til en specifik flyvning.

”Da vi ikke er afhængige af at skulle tilbyde vore egne fly, vil vi altid frit kunne tilbyde et bredt udvalg af forskellige flytyper og operatører. Vore kunder får derfor det helt rigtige fly, til den helt rigtige pris,” forklarer Henrik Færch.

Som flymægler formidler Air Affairs leje af fly af forskellige størrelser – fra 1 person og op til 400 personer. Samlede transportopgaver på mere end tusinde passagerer kan også forekomme, ligesom ekspresforsendelser af komponenter og reservedele også af og til står på opgavelisten, når et fly skal fremskaffes til en kunde.