Flyrute fra Ljubljana til København i fare for lukning

Flyruten mellem den slovenske hovedstad Ljubljana og København er i fare for at lukke med vinterfartplanens ikrafttræden. Star Alliance-selskabet Adria Airways er i akut pengenød, og en redningsplan omfatter umiddelbar lukning af ni ruter, herunder ruten til København.

Bestyrelsen i det slovenske Star Alliance-selskab Adria Airways holdt i sidste uge møde om enredningsplan, der skal forhindre selskabet i at gå konkurs. Det rapporterer Air Transport World.

Tidligere på åretafsluttede det kriseplagede luftfartsselskab forhandlinger om tilførelse af ny kapital. Samtidig tiltrådte Klemen Boštjančič som ny CEO iselskabet. Men den første spareplanfra den nye tochef har åbenbart ikke været tilstrækkeligt til at holde selskabet på rette kurs.

I 2010 tabte Adria Airways omkring€ 16 milloner svarende til ca. 120 millioner danske kroner. Ifølge ATW sigter den aktuelle redningsplan efter en omkostningsreduktion på € 9 millioner. Detsvarer til ca. 67 milioner danske kroner.

Enhedsflåde af CRJ900-fly

Redningsplanen skulle efter sigende betyde, at Adria Airways fremover skal koncentrere sig om et regionalt rutenet opereret med fly af typen Bombardier CRJ900. Det skulle samtidig betyde, at Adria Airways skiller sig af med selskabets leasede Airbus-fly i A320-serien.

Slovenske medier rapporterer, at flyruterne fra Ljubljana tilfølgende destinationer forventes lukket fravintertrafikprogrammets begyndelse i slutningen af oktober måned: Beograd, København, Istanbul, London, Moskva, Paris, Podgorica og Warszawa.

Ifølge den østrigske radiostation ORD har Adria Airways en samlet gæld på € 86 millioner, hvilket er i omegnen af 640 millioner danske kroner.