Flyselskaberne indstiller til Tel Aviv

Amerikanske Delta Air Lines besluttede tirsdag at indstille alle flyvninger til Tel Aviv indtil videre. I løbet af aftenen fulgte SAS og en lang række andre flyselskaber efter.

De seneste uroligheder i Israel-Gaza konflikten har nu udviklet sig så dramatisk, at der er fare for flytrafikken til og fra den internationale lufthavn i Tel Aviv.

Derfor tog det amerikanske flyselskab Delta Air Lines tirsdag eftermiddag en beslutning om midlertidigt at stoppe alle flyvninger til og fra Tel Aviv. Det skete efter, at et stort Boeing 747-fly med 273 passagerer og 17 besætningsmedlemmer ombord måtte omdirigeres til Paris-Charles de Gaulle lufthavnen.

Flyet med rutenummer DL468 var undervejs fra New York til Tel Aviv, da der kom rapporter om raketnedslag tæt på Ben Gurion International Airport. Herefter besluttede det amerikanske flyselskab at omdirigere flyet til den franske hovedstadslufthavn.

“Delta har indtil videre suspenderet alle flyvninger mellem New York-JF og Ben Gurion International Airport i Tel Aviv. Beslutningen er taget i samråd med de amerikanske luftfartsmyndigheder for at kunne garantere sikkerhed for vores kunder og ansatte,“ hedder det i en pressemeddelelse fra Delta Air Lines.

SAS og andre flyselskaber følger trop
Fra København flyver både SAS og Norwegian til Tel Aviv. Men tirsdag aften besluttede begge selskaber at følge i hælene på Delta Air Lines og dermed aflyse flyvningerne de næste par dage.

“Efter at vores sikkerhedsafdeling har analyseret situationen har vi besluttet at aflyse afgangen her til aften (tirsdag, red.) fra København og i morgen fra Stockholm. I løbet af onsdagen vil vi vurdere, hvad vi vil gøre med de følgende afgange,“ sagde pressechef Trine Kromann-Mikkelsen tidligt tirsdag aften til CHECK-IN.dk.

Lufthansa-gruppen har besluttet at aflyse samtlige flyvninger til Tel Aviv i løbet af onsdagen for selskaberne Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines og Germanwings. Her angives den usikre situation omkring Ben Gurion-lufthavnen som årsagen.