Paris-Orly. (Foto: Paris Aéroport - Orly | Facebook.com | PR)

Flyveledere i Frankrig strejker indtil torsdag

Flere flyselskaber advarer nu passagererne, fordi franske flyveledere atter nedlægger arbejdet. Strejken varer formelt indtil torsdag, men der ventes også aflysninger og forsinkelser fredag.

I den forgangne weekend nedlagde flyvelederne i Paris-Orly (ORY) arbejdet og indledte en strejke. Det fik DGAC, der er de civile luftfartsmyndigheder i Frankrig, til melde ud, at 70 procent af de planlagte lørdags- og søndagsflyvninger til den franske hovedstadslufthavn burde aflyses.

Det var fagforeningen UNSA-ICNA, som stod bag weekendens strejke, der faldt blot en måned efter, at de franske flyveledere sidst nedlagde arbejdet.

Fagforeningens holdning er, at lufthavnsledelsen har ansat for få flyveledere i forhold til de opgaver, som de ansatte skal klare, for dermed at holde udgifterne nede, og den beslutning ville man demonstrere sin utilfredshed med. Det skriver Le Monde.

Den seneste strejke fandt desuden sted godt en måned før, at der ventes at strømme et stort antal sportsfolk, publikummer og medier til Paris, der fra den 26. juni og fremefter danner ramme om årets sommer-OL.

Er utilfredse med udspil
Flere af de flyselskaber, der flyver til og fra Frankrig, kigger dog ligeledes med bekymret mine på resten af denne uge.

Den tredjestørste fagforening for flyveledere – kaldet Usac-CGT – har nemlig varslet strejke frem til torsdag den 30. maj, og den ventes også at kunne resultere i aflysninger og forsinkelser i løbet af fredag i denne uge.

Det skyldes ifølge Connexion France, at man mener, at et udspil med en række foreslåede reformer af lovgivningen for fransk luftfart, som DGAC har præsenteret, vil være et tilbageskridt og med til at svække forholdene i landet. Derfor vælger fagforeningen at strejke.

Både EasyJet, det britiske lavprisselskab Jet2 samt Eurowings har offentliggjort advarsler, hvori selskaberne gør passagerer opmærksomme på, at deres planlagte flyvninger i resten af ugen kan være påvirket af konflikten i Frankrig.

Vil forsøge at mindske forstyrrelser
EasyJet skriver, at selskabet nærer en forventning om, at arbejdsnedlæggelsen vil føre til forstyrrelser og forsinkelser af flytrafikken.

”Selvom vi ingen kontrol har over dette, ønsker vi at forsikre jer (flypassagererne, red.) om, at vi gør alt, der står i vores magt, for at mindske de forstyrrelser af vores flyvninger, som strejken vil være skyld i,” tilføjer selskabet.

Fra Jet2 lyder meldingen, at selskaber løbende holder øje med, hvordan situationen i Frankrig udvikler sig, men at rejsende bør ankomme to timer før til deres afgangslufthavn samt sikre sig, at de har videregivet korrekte kontaktoplysninger til selskabet.

Eurowings opfordrer til, at passagerer til og fra Frankrig holder sig orienteret om den aktuelle situation på enten selskabets app eller hjemmeside.


Relaterede artikler:

Franske flyveledere indleder strejkesæsonen (opd.)

Franske flyveledere: 53. strejkedag i år

Franske flyveledere bag hver tredje flyforsinkelse