Widerøe LN-WEA i hangaren hos Embraer (Foto: Embraer)

Første Embraer E190-E2 snart klar til Widerøe

Den 4. april får Widerøe ved en ceremoni i Brasilien leveret sit første jetfly. Det norske flyselskab er global lanceringskunde på Embraer E190-E2.

Hos Embraer Commercial Aviation, i São José dos Campos nær São Paulo, er der travlhed i øjeblikket . Første levering af den nye E190-E2 finder sted den 4. april, og den globale lanceringskunde er det norske regionale flyselskab, Widerøe.

Widerøe afgav i slutningen af 2016 en fast ordre på tre fly samt en option på yderligere 12 fly af samme type, og det er første gang i selskabets 84-årige historie, at der skal beskæftiges jetfly.

Hos Embraer er der store forventninger til den forbedrede udgave af E190-jetflyene. E2´eren har fået en bedre driftsøkonomi, og flyet har en rækkevidde på 5.278 kilometer og kan starte fra en bane med en længde på minimum 1.620 meter.

“Næsten klar til at flyve. Vores første E190-E2 er mandag kommet af samlebåndet for at skulle gennemføre produktionsflyvninger. Levering til Widerøe finder sted den 4. april,” skrev Embraers koncernchef John S. Slattery tidligere på ugen på Twitter.

Debut fra Bergen til Tromsø
Widerøes første jetfly får registreringen LN-WEA, og med den første kommercielle flyvning den 24. april skriver selskabet luftfartshistorie i Norge og i hele verden.

Flyet vil hos Widerøe blive indrettet i en udgave med 114 sæder og debuterer fra Bergen til Tromsø den 24. april, mens flyet to dage efter tager den første tur til Bodø, hvor Widerøe har hovedkontor.

Det er planen, at de første fly skal have base i Bergen-Flesland lufthavnen, og det har givet mulighed for at etablere nye udlandsruter fra Norges næststørste lufthavn.

“Widerøe satser på Flesland og udvider flytilbuddet med Billund, Gøteborg, Hamborg og München. Jetflyet indsættes på ruterne til München og Hamborg med tre ugentlige rundture,” skriver Widerøe.

Andet fly til Widerøe leveres i maj, mens det tredje forventes at ankomme i juni. Næste operatør af E190-E2 bliver Air Astana, og samlet har den brasilianske flyproducent fået bekræftet ordrer på 74 eksemplarer af den nye flytype.

 

Relaterede artikler:

Embraer får certificeret ny E190-E2

Widerøe klar med første jetruter

Widerøe-jetfly på to norske baser

Widerøe køber op til 15 nye jetfly