Sanya Beach, Hainan Island (Arkivfoto)

Første europæiske rute til kinesisk turistparadis

Om tre uger åbner China Southern Airlines den første direkte flyrute mellem Europas og Hainan, der er en kinesisk tropeø.

I Det Sydkinesiske Hav ligger øen Hainan, der har et stort potentiale for indgående turisme med sit tropiske klima og smukke badestrande. Øen, der med sine 33.920 kvadratkilometer svarer til tre fjerdedele af Danmarks samlede areal, har op imod 10 millioner indbyggere, der primært ernærer sig ved landbrug, skovbrug og gartneri.

I 1988 blev Hainan en selvstændig provins og er samtidig en af Kinas særlige økonomiske zoner. Nu har de lokale myndigheder besluttet at satse stort på turismen og samtidig gøre øen til et attraktivt sted for eksportvirksomheder gennem investereringer fra udlandet.

Den slags kræver international flytrafik, og derfor har de kinesiske luftfartsmyndigheder godkendt etableringen af den første flyrute til Europa. Det bliver SkyTeam-selskabet China Southern Airlines, der fra 12. juli vil flyve to gange ugentligt mellem Sanya-Phoenix International Airport og London-Heathrow.

Ruten vil udgå fra Guangzhou i Guangdong-provinsen med mellemlanding i Sanya, inden der flyves 12 og en halv time nonstop til den britiske hovedstad. Der flyves to gange om ugen med Airbus A330-200, der har plads til 218 passagerer i en fireklasses konfiguration. Forrest er der fire open suites på First Class,  og herefter følger 24 sæder på Business Class, mens 48 passagerer kan få plads i Premium Economy-sektionen. Bagest i kabinen er der 142 sæder i Economy Class.

35 basefly på Hainan
Den 1. maj 2018 indførte provinsregeringen i Hainan visumfrihed for borgere fra 59 lande, og det har indtil videre bragt 19.115 nye turister til den kinesiske tropeø. Det er blandt andet sket gennem etablering af 24 nye flyruter til Sanya fra primært Rusland og Indonesien, og det forventes at Hainan Airlines også vil sætte gang i ruteudviklingen.

For at sikre, at de europæiske turister får adgang til attraktive rejsepakker, har China Southern Airlines indgået et strategisk samarbejde med Hainan Huizhong International Travel Service, der er en lokal rejsearrangør, der kan tilbyde at sammensætte rejseprogrammer for de europæiske turister.

Hainan har to lufthavne. Udover lufthavnen i Sanya, der ligger på øens sydkyst, er der også Haikou-Meilan International Airport i den nordlige del af øen.

China Southern Airlines har i alt 35 af selskabets flere end 560 fly placeret på baserne i Sanya og Haikou, og herfra betjener de samlet 61 ruter til 35 destinationer.

 

Relaterede artikler:

Kinesiske flyselskaber jagter skandinaviske piloter

Kinesiske fly invaderer Europa

Kinas ’tre store’ har over 100 millioner passagerer