Boeing 767-300F fra Maersk Air Cargo. (Foto: Maersk | PR)

Første Maersk Air Cargo-rute mellem Asien og USA

Maersk Air Cargo åbner den 31. oktober en fragtrute mellem Spartanburg og Seoul med to ugentlige afgange opereret med splinternye Boeing 767-300F.

Sidst på året ventes Maersk Air Cargo at debutere med fragtflyvninger til Kina fra den nye base i Billund Lufthavn. Men A.P. Møller – Mærsk-flyselskabet er også aktiv andre steder i verden.

I USA har Maersk Air Cargo etableret et samarbejde med Miami-baserede Amerijet International, der skal operere tre fabriksnye Boeing 767-300F på en CMI-aftale (Crew, Maintenance, Insurance, red.), hvor den amerikanske operatør stiller mandskab og vedligeholdelse til rådighed for fly anskaffet af Mærsk-flyselskabet.

I slutningen af august blev der gennemført en demonstrationsflyvning fra Seoul-Incheon til Greenville Spartanburg International Airport i South Carolina.

Fra den 31. oktober bliver det til en fast fragtrute med to ugentlige afgange fra Greenville-Spartanburg til Seoul-Incheon. Samtidig bliver det også en debut for ruteflyvninger mellem South Carolina og Asien.

Nyt skridt i end-to-end logistikløsninger
De koreanske bilproducenter er meget aktive i det sydøstlige USA, hvor Kia eksempelvis har en fabrik i West Point i Georgia, mens Hyundai samler sine biler til det amerikanske marked i Montgomery i Alabama, og kan være en af årsagerne til valget af den nye rute.

“Tilbage i april annoncerede vi lanceringen af ​​Maersk Air Cargo som vores integrerede interne luftfragtflyselskab. Med introduktionen af ​​denne nye rute mellem USA og Korea har vi taget det næste skridt i at sikre logistikløsninger for vores kunder med vores egne fly. Udover de nye planlagte transpacific-flyvninger driver vi også egen kontrolleret kapacitet fra Europa til USA, Mexico, Sydafrika og Singapore,” siger Michel Pozas Lucic, chef for Air & LCL i A.P. Møller – Mærsk.

For nylig etablerede Mærsk også luftfragtfaciliteter i Chicago, hvilket skal understøtte behovet hos de kunder, der benytter Chicago O’Hare International og Chicago Rockford International.

Den første af fire Boeing 767-300F, der skal flyve mellem Asien og Billund, ventes i øvrigt til Billund Lufthavn i løbet af få uger. Flyet er blevet ombygget fra passagerfly til fragtfly i Tel Aviv og er netop blevet færdigmalet i Shannon i Irland.

 

Relaterede artikler:

Maersk Air Cargo får tilladelse til at flyve til USA

Nyt Maersk Air Cargo-fly debuterer i Seoul

Første nye Boeing 767 leveret til Maersk Air Cargo