Borgemester i Aalbotg, og bestyrelsesformand i Lufthavnen, Thomas Kastrup-Larsen holdt talen ved det første spadestik. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Første spadestik taget til hangar i Aalborg Lufthavn

Torsdag blev det første spadestik taget til en kommende “varm” hangar i Aalborg Lufthavn, som dermed vil få lettere ved at tiltrække kunder.

Aalborgs borgmester og bestyrelsesformand i Aalborg Lufthavn, Thomas Kastrup-Larsen (S) kunne torsdag formiddag tage det første spadestik til det der skal blive en 2.600 kvadratmeter stor hangar i den nordjyske lufthavn.

Grundarbejdet er allerede i gang til den nye hangar der opføres i området ved den hvide bus. Terminalbygningen ses i baggrunden. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Hangaren vil kunne huse et fly i C-klassen, hvilket svarer til en Airbus A320 eller Boeing 737. Udover selve hangaren, der skal benyttes til mindre service og vedligehold af fly, kommer der 350 kvadratmeter til lager og kontor. Det er endvidere tale om en såkaldt ”varm hangar”, der betyder at den er isoleret samt opvarmet i vintersæsonen.

Bygherre er Aalborg Lufthavn, og lufthavnen vil efterfølgende eje og udleje bygningen, der har fået islandske Ground Maintenance Technics (GMT) som første lejer. GMT er allerede til stede i lufthavnen, men uden muligheder for at udføre indendørs vedligeholdelsesarbejdet.+

Thomas Kastrup-Larsen i fuld gang med det første spadestik. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Styrker den strategiske platform
”Muligheden for at kunne servicere fly giver endnu bedre muligheder for, at tiltrække nye selskaber og ruter. Det styrker vores strategiske platform,” sagde Thomas Kastrup-Larsen i sin velkomsttale.

”Lufthavnen skal tilbyde nye tjenester og services til både flyselskaber og rejsende. Derfor er investeringen i en hangar for at kunne stationere fly i Aalborg vigtig i denne sammenhæng. Det samme er den kommende jernbane til lufthavnen,” pointerede Kastrup-Larsen inden han foretog det første spadestik med gravemaskinen der var på plads.

Borgmester i Aalborg, og bestyrelsesformand i Lufthavnen, Thomas Kastrup-Larsen (t.v.) og lufthanvsdirektør i Aalborg Lufthavn Søren S’vendsen, glæder sig over at byggeriet nu går i gang. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Tiltrække nye selskaber
Lufthavnsdirektør Søren Svendsen ser også frem til, at hangaren kommer på plads.

”Når flyene kan overnatte i Aalborg og få foretaget serviceeftersyn her, vil dette give flyselskaberne bedre økonomi ved at have os som destination. Og vi tror og håber det vil tiltrække nye kunder og passagerer,” forklarer Søren Svendsen til CHECK-IN.dk

Driftsdirektør i Aalborg Lufthavn, Kim Bermann fortæller til CHECK-IN.dk, at hangaren har et budget på omkring 30 millioner kroner, og den vil efter planen stå færdig i juli 2019.

Tegning af den nye hangar. (Illustration: C.F Møller arkitekter)

Planering af området til hangaren, der ligger et par hundrede meter sydvest for terminalbygningen, blev påbegyndt for små to uger siden, og bygningsentreprisen blev vundet af TL Byg i Aalborg.  

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn bygger ny flyhangar

Aalborg Lufthavn mod nye højder

Aalborg Lufthavn har succes med speeddating