Fornem international hæder til Roskilde

Roskilde Lufthavn er næstbedst blandt 400 lufthavne i Europa, Afrika og Rusland til at tage sig af forretningsfly, deres piloter og passagerer.

Roskilde Lufthavn nær landsbyen Tune syd for Roskilde lever et forholdsvis stille liv i skyggen af Københavns Lufthavn. Mens storebror på Amager har ruter til det meste af verden, så må Roskilde nøjes med rutetaxaflyvninger til Anholt og Læsø i sommermånederne samt Forsvarets flyvninger til Afghanistan.

Til gengæld er de knaldgode til at håndtere forretningsfly. Ja, faktisk er de de næstbedste blandt 400 lufthavne i hele Europa, Afrika og Asien. Det er læserne af magasinet European Business Air News, der har kåret lufthavnens eget handlingselskab, Roskilde Executive Handling, til at være den næstbedste såkaldte ”fixed base operator”. Andenpladsen er en fremgang i forhold til sidste års syvendeplads.

Kun Grafair Jet Center i Stockholms Bromma Lufthavn er bedre til at håndtere piloter og passagerer, der kommer til og fra lufthavnen i private jetfly. Bromma-selskabet er gået frem fra en 10. plads sidste år.

Ingen guldvandhaner
Bromma og Roskilde Lufthavne giver baghjul til langt større handlingselskaber i lufthavne som Genevé, Paris og London Heathrow, der er vant til at håndtere langt flere business jets.

”Vi har ingen guldvandhaner. Til gengæld har vi god service og et smil. Vi griner meget og det sætter kunderne pris på. Mange piloter siger, det er som at komme hjem, når de kommer hertil,” fortæller FBO Manager Berit Jørgensen fra Roskilde Lufthavn, der har omkring 500 ”FBO-operationer” om året.

Sammen med en fastansat kollega og fem vikarer står Berit Jørgensen klar døgnet rundt til at tage imod piloter og passagerer. Det kan være alt lige fra ministre og forretningsfolk til feterede rockstjerner, der skal spille i Parken i København eller på den nærliggende Roskilde Festival. Således landede Bruce Springsteen og The E Street Band i Roskilde Lufthavn, da de i 2012 spillede på Roskilde Festivalens Orange Scene.