London City Airport.

Forretningslufthavn sætter rekord i sommermåned

Juli måned har med næsten en halv million passagerer været den travleste nogensinde i London City Airport, der primært anvendes af forretningsrejsende.

471.519.

Så mange passagerer skulle den lille, men travle lufthavn, London City Airport, i centrum af Storbritanniens hovedstad håndtere i løbet af juli måneds 31 dage. Og det gør måneden til den travleste nogensinde i lufthavnen, siden den åbnede i 1987.

Det store antal rejsende i London City Airport er en stigning på 15,7 procent i forhold til samme måned i 2017. Og ikke nok med det. Juli var den tredje måned i træk, at lufthavnen satte passagerrekord. I maj håndterede London City Airport 422.593 rejsende og tallet for juni var 441.519.

Investerer milliarder
Den lille forretningslufthavn i hjertet af London har desuden sat rekord for flest besøgende på én dag. Den 16. juli rundede tælleapparatet 20.000 for første gang nogensinde, da helt præcist 20.115 passagerer enten rejste til eller fra lufthavnen.

”Det er sommerens højdepunkt og ikke kun den travleste tid på året for London City Airport, men den travleste vi nogensinde har haft, idet flere fritidsrejsende kommer til lufthavnen,” siger Robert Sinclair, administrerende direktør i London City Airport.

“Rekordmånedernes passagertal sætter et solidt aftryk på væksten, og det viser større efterspørgsel, som vi reagerer på for at sikre, at London City Airport fortsat vil være elsket af sine kunder. Derfor investerer vi 480 millioner pund (fire milliarder kroner, red.) i helt nye faciliteter og infrastruktur for at omdanne vores lufthavn til brug for London-borgere og gæster. ”

Nyt flyselskab til lufthavnen
British Airways, den største operatør i London City Airport, var det travleste flyselskab i juli. Det britiske selskab blev efterfulgt af Flybe, SWISS, CityJet, KLM og Alitalia.

Det danske flyselskab Sun-Air opererer som det eneste skandinaviske selskab til London City Airport. Sun-Air flyver som franchisepartner for British Airways, og flyselskabet har 11 ugentlige afgange fra Billund Lufthavn til London.

Et nyt flyselskab kommer til London City Airport i begyndelsen af 2019, når det polske selskab LOT indleder ruter fra London til henholdsvis den polske hovedstad, Warszawa, og den ungarske ditto, Budapest.

Juli-rekorden i London City Airport er opsigtsvækkende, da lufthavnen normalt primært anvendes af forretningsrejsende. Flere privatrejsende har tilsyneladende fundet vej til lufthavnen, der således også bevidst investerer store summer i netop at forbedre og udvide faciliteterne for alle typer rejsende.

De mest populære feriedestinationer fra London City Airport var i juli Ibiza, Firenze, Lissabon samt Malaga.

 

Relaterede artikler:

London City Airport vil satse mere på fritidstrafik

Bombe lukker London City Airport hele dagen

Kun 27 BA-piloter må lande i London City Airport

London-lufthavn får dansk kunstgræs

Truer med at forlade London City Airport