Forretningsrejsende skal købe dyrere billetter hos SAS

SAS sænker billetpriserne med op til 40 procent på Economy Extra. Målet er at få flyttet de mange forretningsrejsende væk fra økonomiklassen og og over på mellemklasse-produktet Economy Extra, der giver lidt flere fordele undervejs.

Vil man som rejsende have adgang til udvidede fordele hos SAS, er det nu blevet billigere.

SAS har nemlig valgt at nedsætte prisen på Economy Extra-billetter med op til 40 procent før skatter og afgifter. Prisnedsættelsen omfatter mere end 40 europæiske destinationer fra Københavns Lufthavn.

Gennemsnitligt vil prisreduktionen på den rene flyandel være på 25 procent, men SAS nævner i eksemplet en returbillet til Paris, der på Economy Extra vil blive sænket med 32 procent til 4.170 kroner.

Economy Extra-produktet hos SAS har ikke et særligt kabineafsnit på de europæiske ruter. I stedet kan passagererne nyde godt af adgang til Fast Track, lette måltider samt muligheden for at ombooke billetten.

”Mange virksomheder drives af ekstrem fokus på denlaveste pris. Vi vil hellere sælge en Economy Extra-billet end de billigere billetter påEconomy-class. Derfor nedsætter vi priserne,“ siger Per Møller Jensen,vice president Brand, Marketing og EuroBonushos SAS.

Det er således forventningen hos SAS, at prisnedsættelsen vil medføre større salgsindtægter end prisnedsættelsen koster.

Fartskabende fordele og fleksibilitet
Economy Extraer ikke at sammenligne med Business Class på de europæiske ruter.Prisen på Economy Extra billetter lægger således et niveau over de billigste billetter på Economy Class.

Fordelene knytter sig primært til billettens fleksibilitet samt mulighed for at komme hurtigere igennem lufthavnen. Herudover kan der spares flere EuroBonus-point op på rejserne.

På Economy Extra serveres et let måltid med drikkevarer i modsætning til Business Class, der har separat kabineafsnit og servering af et varmt eller koldt måltid.

På alle klasser kan man dog altid få serveret en kop kaffe eller te, men Economy Class-passagerer skal have pungen op, hvis man ønsker at købe sandwich, muffins, snacks, chokolade eller drikkevarer fra CloudShop Caféen ombord.

“Economy Extra har især været attraktivt blandt forretningsrejsende, der har behov for fleksibilitet omkring billetten og rejsetiden. Med lavere priser på disse billetter vil flere fritidsrejsende også få glæde af Economy Extra,“ vurderer Per Møller Jensen.