Stockholm-Arlanda Lufthavn (Foto: Peter Phillips)

Frem og tilbage i Arlanda

Stockholm Arlanda-lufthavnen fik flere udenrigsrejsende i juni. Færre indenrigsrejsende lagde dog en dæmper på tingene.

Der blev rejst en lille smule mere mellem Stockholm Arlanda og den store verden i juni i år sammenlignet med samme måned sidste år. Således havde den svenske hovedstadslufthavn en fremgang i udenrigstrafikken på to procent.

Til gengæld var der færre rejsende mellem Stockholm Arlanda og de svenske provinslufthavne udenfor byer som Malmø, Gøteborg, Luleå, Umeå og Örnsköldsvik. På indenrigsruterne faldt passagertallet nemlig tre procent.

Da knap 80 ud af 100 Arlanda-passagerer rejser til udlandet, så betød det, at det samlede antal passagerer steg med en procent i juni i år sammenlignet med samme periode sidste år til i alt 2.225.069 passagerer.

”Det er glædeligt at se, at væksten udenrigstrafik fortsat er stærk. Det bekræfter lufthavnens vigtige rolle som en gateway til og fra Sverige,” siger Kjell-Åke Westin, direktør for Stockholm Arlanda Lufthavn.

Klassiske feriemål
Juni er forsæson for charterflyvningerne til sydens varme, og svenskerne rejser i stigende grad til udlandet på ferie. 1.788.939 passagerer rejste i juni til udlandet fra Arlanda. Antallet af charterrejsende faldt i juni i forhold til samme måned sidste år. I stedet øgedes antallet af passagerer på ruteflyvninger, som tilbyder mere og mere klassiske feriemål, primært til Tyrkiet, Grækenland og Spanien.

De fem største charterdestinationer i juni fra Stockholm Arlanda var Antalya, Palma de Mallorca, Chania, Rhodos og Mugla i Tyrkiet. London er den største destination fra Stockholm Arlanda-lufthavn, ligesom det er tilfældet fra Københavns Lufthavn. , men London, mens København, som er på stedet to faldt for sjette måned i træk.

Hele 11 millioner rejsende valgte at rejse til og fra Stockholm Arlanda Lufthavn i løbet af første halvår af 2015, hvilket er ny rekord og en stigning på to procent i forhold til de samme seks måneder i 2014.

Med 22,4 millioner passagerer i 2014 er Stockholm Arlanda Skandinaviens tredjestørste lufthavn efter Københavns Lufthavn og Oslo Gardermoen.