Fremgang hos Austrian og SWISS under Lufthansa-ejerskab

Januar-trafiktallene fra de Lufthansa-ejede flyselskaber Austrian og SWISS var noget mere positive end hos SAS, der har status af Lufthansa-partner.

I januar måned mistede SAS 4,4 % af passagererne i forhold til samme måned året før. Det følger en nedadgående trend, som SAS har været en del af gennem de seneste 18 – 24 måneder.

Anderledes ser det ud for Austrian og SWISS, der nu begge er under Lufthansa-gruppens favnende vinger. Austrian kunne således præsentere en fremgang i passagertallet på 2,8 %, således at selskabet i januar måned transporterede 668.000 passagerer.

Hos SWISS var der også fremgang at spore. Hele 6,8 % flere passagerer var at finde ombord i SWISS-flyene i januar måned i forhold til samme måned sidste år. Dermed transporterede SWISS ca. 1.050.000 passagerer i januar måned.

Hos det tyske moderselskab Lufthansa var der dog et svagt fald iegne operationer. Et faldpå 1,0 % i passagertallet men trods alt en stigning på 3,1 i RPK (Revenue Passenger Kilometers), hvilket indikerer, at der har været flere passagerer med ombord på de interkontinentale ruter.

Noget kunne tyde på, at den skalerbare integrationsmodel, som Lufthansa sætter iværk for nye selskaber i gruppen, tilsyneladende virker efter hensigten. En model, der giver adgang til gruppens stordriftsfordele og sikrer betydelig fødetrafik fra netværket gennem koordinering af fartplaner selskaberne imellem.