(Foto: Jørgen Hansen)

Fynbo ny formand for Billund Lufthavn

Det bliver den nuværende næstformand, Clas Nylandsted Andersen, der overtager formandsposten i Billund Lufthavns bestyrelse efter afdøde skibsreder Bjarne Hansen.

Det bliver næstformand Clas Nylandsted Andersen, der kan sætte sig for bordenden i bestyrelseslokalet i Billund Lufthavn og overtage roret efter afdøde skibsreder Bjarne Hansen. Det blev besluttet på et bestyrelsesmøde i lufthavnen torsdag.

Den nye bestyrelsesformand for Danmarks næststørste lufthavn er civilingeniør af uddannelse. Han har tidligere været direktør for den fynske industrikoncern Nielsen & Nielsen Holding, der blandt andet står bag firmaet Micro Matic, der producerer fadølsanlæg og antennefirmaet Triax samt portproducenten Nassau Doors.

Stor bestyrelseserfaring
Udover bestyrelsesposten i Billund Lufthavn, så har Clas Nylandsted Andersen ikke den store luftfartserfaring under bæltet. Til gengæld har han erfaring fra en lang række andre aspekter af dansk erhvervsliv. Clas Nylandsted Andersen er blandt andet formand for Teknologisk Institut og bestyrelsesformand i ingeniørfirmaet Niras og sidder i bestyrelsen for omkring en snes selskaber.

“Jeg er beæret over den tillid aktionærerne har vist mig gennem valget til formand. Jeg glæder mig meget til at påtage mig rollen med at videreføre den gode udvikling, og linie, som Bjarne Hansen har lagt gennem mange år“, udtaler Clas Nylandsted Andersen og fortsætter:

“Jeg er helt bevidst om, at det er en stor og betydningsfuld opgave, jeg nu har fået betroet, og går til den med bevidstheden om, at luftfartsbranchen er en omskiftelig verden, hvor det gælder om at følge mange forskellige tendenser, såvel nationalt som internationalt.“

Clas Nylandsted Andersen har været medlem af Billund Lufthavns bestyrelse siden 2006 og bor i Kerteminde.

Billund Lufthavn er i dag et aktieselskab ejet af otte kommuner efter følgende fordeling: Vejle (34,3 %), Kolding (25,9 %), Billund (15 %), Horsens (10,7 %), Fredericia (6,9 %), Hedensted (6,1 %), Ikast-Brande (1,0 %) og Skanderborg (0,1 %).

Foto: Jørgen Hansen