Berlin Tegel Airport.

Gammel Berlin-lufthavn shines op

Den massive forsinkelse af den nye Brandenburg-storlufthavn får nu bysturet i Berlin til at shine Tegel-lufthavnen op.

Bystyret i Berlin er nu parat til at ”shine” den aldrende og nedslidte Tegel-lufthavn lidt op mens berlinerne og resten af verden venter på, at den tyske hovedstads nye storlufthavn, Berlin Brandenburg, åbner.

Åbningen af Brandenburg lufthavnen bliver igen og igen udskudt. Og lufthavnen kommer formentlig først til at kunne tage imod passagerer i foråret 2014 eller endnu senere.

I mellemtiden må rejsende tage til takke med de to aldrende lufthavne, Tegel og Schönefeld, som er nedslidte og umoderne.

For at gøre ventetiden lidt mindre uudholdelig forventes bystyret i Berlin i slutningen af februar at vedtage en modernisering af Tegel lufthavnen, der er den største af de to. Det skriver airliners.de.

Planen indebærer blandt andet at bagageanlægget moderniseres og at der ansættes flere mennesker til at tage sig af passagererne i lufthavnen.

Ikke klar til Merkel
Det var oprindeligt planen at både Tegel og Schönefeld skulle være lukket den 3. juni 2012. Det var nemlig her, at Berlin Brandenburg skulle være åbnet. Men tre uger før åbningen fandt man ud af at Bundeskansler Angela Merkel godt kunne spare sig turen i sin sorte Mercedes ud til den nye lufthavn syd for hovedstaden. For problemer med lufthavnens sprinklersystem og brandalarmer gjorde, at den ikke var klar til, at Merkel klippede den røde snor den 3. juni.

De nuværende terminalbygninger i Tegel var oprindeligt bygget til at kunne håndtere seks millioner passagerer om året og ikke de omkring 18 mio. passagerer, som hvert år går i gennem lufthavnen. Lufthavnen ligger desuden presset ind mellem boligområder i den nordlige del af Berlin. Og det gør det umuligt at udvide lufthavnens arealer. Derfor er det kun de to tyske luftfartsselskaber, airberlin og Lufthansa, der kan få nye landingstilladelser i lufthavnen.