London Stansted Airport (Foto: STN)

Gazelle-pris til dansk lufthavnsvirksomhed

Copenhagen Optimization er kåret som Børsen Gazelle efter stærk vækst. Blandt kunderne er London Heathrow, New York JFK og senest London Stansted-lufthavnen.

Det er gået stærkt fremad, siden to tidligere medarbejdere i Københavns Lufthavn i 2014 stiftede virksomheden Copenhagen Optimization.

Virksomheden arbejder i dag med at optimere sikkerhedskontrol, check-in og andre operationelle processer i lufthavne verden over, og siden starten for fem år siden er virksomheden vokset fra to til i dag over 20 medarbejdere i Danmark.

Vækst i mindst fire år
Væksten i Copenhagen Optimization har været så stor, at virksomheden nu er blevet udnævnt til Børsen Gazelle 2019. Børsens Gazelle-priser uddeles årligt til væksteliten blandt danske selskaber. For at blive Børsen Gazelle skal virksomheden i løbet af fire regnskabsår hvert år have haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

”Vi er utroligt stolte over at modtage denne anerkendte pris, og det viser, at vores hårde arbejde og vedholdenhed lønner sig. Vi har succes, fordi alle vores medarbejdere føler sig som en del af teamet og tror på, at vi kan forbedre den måde, som lufthavne og hospitaler opererer,” siger Anders Dohn, administrerende partner i Copenhagen Optimization, som han etablerede sammen med Kasper Hounsgaard.

Foruden lufthavne arbejder Copenhagen Optimization også med at forbedre processer på hospitaler.

Ny kontrakt med Manchester Airports Group
Blandt virksomhedens seneste kunder inden for lufthavnssegmentet er Manchester Airports Group (MAG), som ejer Manchester, London Stansted og East Midlands lufthavnene.

Den britiske lufthavnsoperatør vil anvende Copenhagen Optimizations cloudbaserede planlægningsværktøj Better Airport til at forbedre lufthavnene prognoser og dermed optimere driftsplaner og skabe bedre passagerservice.

Better Airport-løsningen skal i første omgang rulles ud i London Stansted men kontrakten omfatter også en rammeaftale for Manchester og East Midlands.

London Heathrow og JFK blandt kunderne
Better Airport er allerede implementeret i andre internationale lufthavne som Toronto Pearson, Aberdeen, Glasgow, Edinburgh, London Luton og Dublin, ligesom softwareværktøjet er ved at blive implementeret i London Heathrow, New York JFK Terminal 4 og Københavns Lufthavn.

Manchester Airports Group valgte Better Airport efter en grundig udbudsproces, hvor flere løsninger blev evalueret. Den danske løsning blev valgt i kraft af at være den ”teknisk overlegne” løsning.

 

Relaterede artikler:

Danskere skal forbedre sikkerhedskontrol i London-lufthavn

Dansk start-up reducerer ventetiden i lufthavne markant

Nye og større faciliteter i London Stansted