Georg Brandes på haleroret hos Norwegian

Fremover vil den danske kritiker og litteraturforsker Georg Brandes pryde haleroret på et Boeing 737-800 hos Norwegian. Det norske lavprisflyselskab dekorerer sine nye fly med både danske, svenske og norske helte på flyhalerne.

Han kom til verden den4. februar 1842 og døde den19. februar 1927, havde stor indflydelse på skandinavisk litteratur og havde næppe forestillet sig, at hans portræt en dagville pryde haleroret hos et norsk lavprisflyselskab.

Ikke desto mindre er det præcis hvad dernu er overgået den danske kritiker og litteraturforsker, Georg Brandes.

Fremover vil Georg Brandes portræt kunne ses påhaleroret på et af flyene hosNorwegian, der opgraderersin flyflåde med nye Boeing 737-800. Denye fly dekoreres med både danske, svenske og norske helte på flyhalerne.

Georg Brandes er nyeste helt i rækken af danske helte på Norwegians fly,idet man tidligere har satH.C. Andersen og Ludvig Holberg på de nye fly.

”Som kritiker bedrev Georg Brandes en meget omfattende kulturel eksport og import. I udlandet etablerede han – med sine kampagner for det moderne gennembruds forfattere – forestillingen om Skandinavien som en særlig litterær region, mens han omvendt introducerede mange udenlandske forfattere og strømninger i de skandinaviske lande, hvis litterære miljøer han i høj grad knyttede sammen,“ fortæller Lasse Horne Kjældgaard, lektor, ph.d. ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet.

“Brandes var både skandinavist og internationalist. Derfor er det oplagt at opkalde et fly, der ligeledes skaber gensidig kontakt mellem Skandinavien og den øvrige verden, efter ham,” siger Lasse Horne Kjældgaard.

Fælles for Norwegians “halehelte“ er, at de alle er personligheder, der i en eller anden forstand har brudt de etablerede grænser og udfordret det traditionelle.

”Vi er rigtig glade for, at vi i takt med, at Norwegian indfaser nye, brændstofbesparende fly med høj komfort, har mulighed for at vise de store skandinaviske personligheder som Georg Brandes ære. Vi er stolte af vores skandinaviske helte,” siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Norwegian er Europas tredjestørste lavprisflyselskab med 244 ruter fordelt på 98 destinationer. Det børsnoteredet selskab fragtede 13 millioner passagerer i 2010 og har 57 fly i sin flyflåde.