Embraer ERJ-195LR fra Great Dane Airlines (Foto: Anders Torp)

Great Dane Airlines skal flyve et halvt år i Vietnam

Great Dane Airlines sender i slutningen af juli to Embraer-fly og 45 medarbejdere til Vietnam. Her skal de i mindst seks måneder flyve charterflyvninger for Bamboo Airways.

Fremtiden så usikker ud for flyselskabet Great Dane Airlines for halvanden måned siden, da de danske rejsevejledninger blev ændret, og der i første omgang kun blev åbnet for rejser til Norge, Island og Tyskland i sommer.

Great Dane Airlines havde nemlig baseret sin forretning denne sommer på ruteflyvninger fra Aalborg Lufthavn til Málaga og Palma de Mallorca samt charterflyvninger til Sydeuropa for danske turoperatører.

Ledelsen i det kun lidt over et år gamle flyselskab begyndte derfor at se sig om efter andre muligheder.

”Enten skulle vi finde nye forretningsmuligheder eller også skulle vi sende medarbejderne hjem og lægge selskabet i dvale,” siger Thomas Hugo Møller, administrerende direktør i Great Dane Airlines, til CHECK-IN.dk,

Kontrakt med Bamboo Airways
”Vi valgte det første, og det lykkedes os at få kontakt til en mægler, der havde en forespørgsel om to mindre fly til en opgave i Vietnam,” fortæller Thomas Hugo Møller.

Efter langvarige forhandlinger er det nordjyske flyselskab nu kommet i hus med en kontrakt om charterflyvninger i Vietnam for det vietnamesiske flyselskab Bamboo Airways.

Det betyder, at Great Dane Airlines allerede fra slutningen af juli skal have to af selskabets tre Embraer ERJ-195LR-fly samt 45 medarbejdere udstationeret i Vietnam.

Charterflyvninger til ferieø
De to fly skal flyve charterflyvninger fra den vietnamesiske hovedstad Hanoi – og formentlig også fra Ho Chi Minh City – til ferieøen Con Dao i det sydlige Vietnam i de kommende seks måneder. Hvert fly skal gennemføre fire flyvninger om dagen med vietnamesiske feriegæster.

”Vi får to fly udstationeret i Vietnam – det ene i Hanoi og det andet formentligt i Ho Chi Minh City, det skal lige afklares endeligt. Bamboo Airways har ikke selv mindre flytyper, som egner sig til den operation,” siger Thomas Hugo Møller.

Bamboo Airways opererer en flåde af primært Airbus A320 og A321, ligesom selskabet også har tre Boeing 787 Dreamlinere – altså alle fly, der er større end Great Dane Airlines Embraer-fly med plads til 118 passagerer. Det danske selskab bliver den første Embraer-operatør i Vietnam.

”Der er ingen tvivl om, at Bamboo Airways har valgt os på grund af vores moderne flytype, samt vores høje serviceniveau. Det blev vægtet højt i udbuddet,” siger Thomas Hugo Møller om den nye ACMI-kontrakt.

De to Embraer-fly sendes allerede af sted mod Vietnam 25. og 28. juli. I første omgang flyver flyene dog kun til Warszawa i Polen, hvor de får nyt Bamboo Airways-bemaling. Herefter flyver flyene fra Warszawa til Vietnam – henholdsvis 29. og 31. juli – med en enkelt mellemlanding undervejs et sted i Asien.

Får måske et fjerde Embraer-fly

Med kontrakten i Vietnam får det nordjyske flyselskab kun ét Embraer-fly tilbage i Danmark. Det skal denne sommer flyve på selskabets rute mellem Aalborg og Malaga samt enkelte charterflyvninger for Bravo Tours fra Billund og Aalborg.

Great Dane Airlines har dog en option på et fjerde Embraer 195-fly, og den kan meget vel blive udnyttet nu.

”Vi er selvfølgelig begrænset i vores muligheder på det danske marked, når vi kun har ét fly til rådighed. Men med det tempo, som tingene kommer op i nu, tror jeg, at vi kommer til at lande en aftale om at få et fjerde fly,” siger Thomas Hugo Møller til CHECK-IN.dk.

Dropper planer om Aalborg-København
Aftalen i Vietnam kan muligvis blive forlænget til mere end de gældende seks måneder, men de to fly skal være tilbage i Danmark til sommersæsonen næste år, understreger Thomas Hugo Møller.

”Vi har nu sikret selskabet frem mod sommeren 2021, hvor vi vil vende tilbage til vores kerneforretning med at flyve chartergæster til syden,” siger Thomas Hugo Møller.

Kontrakten på flyvninger i Vietnam betyder også, at Great Dane Airlines dropper planerne om at starte indenrigsflyvninger op mellem Aalborg og København, oplyser selskabet.

 

Relaterede artikler:

Great Dane Airlines-direktør: “Jeg er rystet”

Dansk flyselskab trodser rejsevejledning

Great Dane Airlines i venteposition til indenrigsrute