Fokker F-100 fly fra Denim Air i Aalborg Lufthavn.

Greenland Express i økonomisk uvejr

Det nystartede virtuelle flyselskab Greenland Express har akut behov for ny kapital. Ombookinger og refunderinger har indtil videre kostet selskabet i omegnen af 4,7 mio. kroner.

Siden Greenland Express tirsdag den 17. juni gennemførte den første flyvning fra Aalborg via Keflavik til Grønland, har selskabet været ramt af driftsmæssige problemer, idet den hollandske operatør Denim Air ikke har kunnet skaffe crew til at gennemføre de planlagte flyvninger.

Det har i en række tilfælde betydet, at Greenland Express har været tvunget til at ombooke passagerer eller refundere billetterne.

“Vi måtte aflyse torsdag og lørdag i sidste uge, fordi der var mangel på flykaptajner hos Denim Air på grund af sygdom. I min kontrakt med selskabet står der, at jeg har tre crews til rådighed,“ siger en frustreret administrerende direktør Gert Brask til CHECK-IN.dk.

Gert Brask fortæller, at de penge selskabet har tjent på charteropgaver samt på flyvningerne til Sydgrønland (Narsarssuaq) er sat til lige så hurtigt eller hurtigere på grund af, at operatøren Denim Air tilsyneladende ikke har kunnet løfte opgaven.

Overfor KNR.gl har den hårdt prøvede luftfartsiværksætter oplyst, at tabet på ombookinger og refunderinger indtil videre er løbet op i et beløb på omkring 4,7 mio. kroner.

Nødvendigt med ny investor
Hos Gert Brask er der ingen tvivl om, at der skal en ny investor til, hvis Greenland Express skal kunne fortsætte projektet.

Gert Brask vil ikke sætte tid på, hvor længe der går, inden han må dreje nøglen, hvis der ikke kommer styr på crew-disponeringen fra Denim Air.

“Denim Air har gjort det igen og igen, og det er mig, der bliver Sorteper hver gang. Jeg kan ikke blive ved med at finde penge, hvis der kommer flere annulleringer på grund af crewmangel,“ fastslår Gert Brask.

Trusler om tæv
Når højsæsonen er forbi, forventer Gert Brask at tage et juridisk slagsmål med Denim Air i forhold til de omkostninger, som Greenland Express er blevet påført på grund af crewmangel.

I mellemtiden må Gert Brask lægge ryg til trusler fra vrede flypassagerer, der har fået rejsen annulleret.

“Jeg har fået dødstrusler samt trusler om tæv. Det er rigtig hårdt i øjeblikket, men jeg vil til enhver tid gøre mit bedste for at sikre passagererne.“