Grundfos i samarbejde om ny Zürich-flyrute

Billund-flyselskabet Sun-Air of Scandinavia åbner den 28. april en ny rute fra Billund til Zürich. Ruten er kommet til på initiativ af Grundfos og andre jyske virksomheder.

Det jyske erhvervsliv har gennem mange år været begunstiget af Billund-flyselskabet Sun-Air of Scandinavia´s indsats på ruteudviklingsområdet. Flyselskabets 32-personers Dornier-jetfly har været meget velegnede til at operationer på flyruter, der ikke har potentiale til de store jetfly.

Nu forsøger Sun-Air sig med en rute fra Billund til Zürich. Det sker i tæt samarbejde med Grundfos og andre jyske virksomheder, der har hyppige rejseaktiviteter til den schweiziske storby.

“Det er med stor glæde, at vi nu får en direkte rute til Zürich fra Billund. Vi har efterspurgt denne rute i mange år, og vi glæder os til at udvikle samarbejdet på ruten, så den bliver en succes,“ siger Klavs Hornum, der er Group Vice President hos Grundfos i Bjerringbro.

Flyruten til Zürich åbnes mandag den 28. april, og der vil i første omgang blive tale om fem ugentlige afgange.

På tirsdage, torsdage og fredage flyves der fra Billund kl. 13.00 med ankomst i Zürich kl. 14.55. Returflyvningen finder sted kl. 15.25, og flyet ankommer i Billund igen kl. 17.20. På søndage og mandage ligger afgangen fra Billund kl. 17.40 og med ankomst i Zürich kl. 19.35. Tilbage fra Zürich flyver Sun-Air kl. 20.10 og ankommer til Billund kl. 22.05.

12. jyske udenrigsrute
Sun-Air, der flyver som franchisepartner for British Airways, vil satse på den såkaldte point-to-point trafik, da selskabet ikke har mulighed for at indgå prissamarbejde med flyselskabet Swiss, der indgår i Star Alliance. Men med et stort potentiale i forretningsrejsemarkedet samt 5.500 danskere bosat i Schweiz skulle der være et godt grundlag for ruten.

“Vores strategi er at tilbyde direkte ruter ud af Jylland i samarbejde med det jyske erhvervsliv, og den strategi følger vi med åbningen af ruten til Zürich. Vi er meget glade for samarbejdet med erhvervslivet og oplever allerede nu en meget stor interesse og opbakning fra de mange jyske virksomheder, der har afdelinger i Zürich,“ siger Niels Sundberg, der er ejer og administrerende direktør for Sun-Air of Scandinavia.

Zürich-ruten bliver den 12. jyske udenrigsrute for Sun-Air. I forvejen flyver selskabet fra Billund til Bruxelles, Bergen. Düsseldorf, London City, Manchester, München og Oslo. Fra Aarhus er der ruter til Gøteborg, Oslo og Stockholm, mens Sun-Air fra Aalborg blot flyver til Oslo.