H.C. Andersen på halen for Norwegian

Den store danske digter H.C. Andersen pryder fremover Norwegians nye fly. Norwegian opgraderer sin flåde med nye Boeing 737-800, og halerne på de nye fly dekoreres med danske, svenske og norske helte.

H.C. Andersen blev den seneste i rækken af folkekære danske helte som får lov at overskue luftrummet på halerne af Norwegians nye fly. Hermed er både Piet Hein, Ludvig Holberg og H.C Andersen på de nye fly. Senere på året kommer også Søren Kierkegaard på.

”I Odense og i H.C. Andersens Hus er vi glade for, at Norwegian på denne måde hylder H.C. Andersen som det danske ikon og den internationale berømthed, han var og er. Det er en på alle måder passende kobling mellem eventyrdigteren og luftfarten: H.C. Andersen rejste uhørt meget i forhold til sine samtidige og tilbragte sammenlagt mere end ni år af sit liv i udlandet. Han sagde selv, at hvor andre led af hjemve, så led han af ’udve’, og i eventyret ’Om Aartusinder’ beskriver han ligefrem sin vision om en luftbåren turistfart i Europa,” siger museumsinspektør Ane Grum-Schwensen fra H.C. Andersens Hus.

Norwegian hylder skandinaviske helte ved at foliere sine fly med billeder af et udvalg af de største skandinaviske personligheder. Fælles for ’haleheltene’ er, at de alle er personligheder, der i en eller anden forstand har brudt de etablerede grænser og udfordret det traditionelle.

”Vi er glade for, at vi med billederne på flyhalerne har mulighed for at hylde store personligheder fra hele Skandinavien som nu H.C. Andersen. Vi er stolte af vores skandinaviske helte,” siger Norwegians adm. direktør Bjørn Kjos.

Det norske flyselskab vil med ansigterne signalere, at man er hele skandinaviens flyselskab. Derfor har svenskerne deres Greta Garbo, Carl von Linné og Anders Celcius på flyene som allerede har en lang række norske helte på halerne, heriblandt Edward Munch og Henrik Ibsen.