(Foto: Søren Dath / Facebook)

Hård landing i Aalborg Lufthavn

Et Norwegian-fly havde lørdag aften en meget hård landing i Aalborg Lufthavn efter en flyvning fra Alicante. Røgudvikling efter landingen sendte lufthavnens brand- og redningskøretøjer i aktion.

Omkring 150 flypassagerer om bord på et Norwegian-fly fik sig lørdag aften noget af en forskrækkelse, da de landede i Aalborg Lufthavn efter at have gennemført en tre timer og 15 minutter lang flyvning fra Alicante.

Landingen i Aalborg og den efterfølgende opbremsning var så voldsom, at det udløste en kraftig røgudvikling fra flyets dæk. Flere passagerer beskrev på Facebook, at røgen trængte ind i kabinen, og at flyet blev fulgt af brand- og redningskøretøjer efter landingen.

Hændelsen bekræftes af Norwegian.

“Da vores fly landede fra Alicante, havde vi en hård opbremsning, hvorefter man oplevede røgudvikling. Brand- og redningskøretøjer fra lufthavnen kørte ud til flyet og tjekkede, at der ikke var fare på færde,“ forklarer Norwegians danske pressechef Daniel Kirchhoff til CHECK-IN.dk.

Pressechefen medgiver dog, at selvom hændelsen var relativt udramatisk, så var det formentlig ubehageligt for passagererne.

En af passagererne på flyet hedder Søren Dath, og han opdaterede følgende på sin Facebook-profil efter at være landet med de pågældende fly.

“Dejligt at være hjemme igen, men kunne godt have undværet den dramatiske landing i Aalborg Lufthavn – ild i landingsstel, røg i kabinen og massivt modtaget af brandslukningskøretøjer med blå blink.“

Lille forsinkelse
Flyet med registreringen LN-DYH og den danske filosof Søren Kirkegaard som halehelt havde forladt gaten i Alicante kl. 17.05, hvilket var 20 minutter efter tidtabellen. Ifølge fartplanen skulle flyet lande i Aalborg Lufthavn kl. 20.00, men først kl. 20.20 blev hjulene sat på jorden i den nordjyske lufthavn, mens flyet var ved gate kl. 20.31.

Returflyvningen til Alicante blev en time forsinket, da der skulle foretages et ekstra tjek af flyets dæk og landingsstel. Kl. 21.42 forlod flyet atter gaten i den nordjyske lufthavn og landede i Alicante kl. 00.35, hvilket var 40 minutter efter tidtabellen.

Flyet var dog ikke mere medtaget, end at det søndag kunne gennemføre en returflyvning fra Alicante til Oslo samt fra Alicante til København.