SAS-fly på vingerne. (Arkivfoto: SAS)

Halvårsunderskud på 2,5 milliarder kroner i SAS

SAS har fortsat kurs mod et stort underskud i 2022/23. Det seneste kvartal sluttede med et underskud før skat på 910 millioner kroner, og efter første halvår har selskabet tabt 2,5 milliarder kroner.

SAS har torsdag morgen offentliggjort regnskabet for andet kvartal af 2022/23, der omfatter perioden fra 1. februar til 30. april 2023. Resultatet blev et underskud før skat på 1.414 millioner svenske kroner, hvilket svarer til 910 millioner danske kroner.

Resultatet er skabt på baggrund af en omsætning på 8.955 millioner svenske kroner (5.755 millioner danske kroner) og selskabet transporterede i kvartalet 5,4 millioner passagerer, hvilket var en fremgang på 36 procent i forhold til samme periode året før.

Med resultatet har SAS i første halvår af 2022/23-regnskabet haft et samlet underskud på 3.863 millioner svenske kroner (2.485 millioner danske kroner) før skat, og det følger nogenlunde de prognoser, som SAS allerede meldte ud sidste efterår.

Nu har SAS taget hul på årets tredje kvartal, der omfatter en stor del af sommerferieperioden, og resultatet herfra vil kunne give en indikation af, om SAS er på rette kurs rent indtjeningsmæssigt.

“Det glæder os at konstatere, at den generelle underliggende efterspørgsel efter rejser var sund i kvartalet på trods af den økonomiske usikkerhed i samfundet som helhed. Vi ser frem til en travl sommersæson og til at flyve vores passagerer til deres feriedestinationer,” udtaler koncernchef Anko van der Werff i kvartalsrapporten.

Stadig fremskridt i Chapter 11-proces
Kvartalsrapporten indeholder primært kendt stof, da SAS i forbindelse med den igangværende Chapter 11-proces ved en amerikansk konkursdomstol er forpligtet til på månedlig basis at offentliggøre selskabets nøgletal.

Koncernchef Anko van der Werff giver udtryk for, at der gøres fremskridt i Chapter 11-processen, og at SAS når de overordnede mål i den såkaldte SAS Forward-plan, der skal bidrage til at sænke omkostningerne og nedbringe gælden.

“Omkostningsreduktioner på tværs af forretningen er fortsat i fokus for at sikre vores omkostningskonkurrenceevne,” hedder det således i kvartalsrapporten.

SAS kom ud af kvartalet med en kontantbeholdning på 5,6 milliarder svenske kroner, og det operationelle cash flow blev i kvartalet styrket med 2,5 milliarder svenske kroner, hvilket var en smule højere sammenlignet med samme kvartal året før.

SAS forventer, som tidligere meddelt, at komme ud af Chapter 11-processen i løbet af andet halvår af 2023.

 

Relaterede artikler:

Forventer nyt halvårsunderskud fra SAS

SAS får grønt lys til at hente ny kapital

Dalende SAS-underskud peger mod god sommer