Hamburg Airport

Hamborg Lufthavn sætter rekord

Hamborg Lufthavn satte passagerrekord i 2016. Lufthavnen i Tysklands næststørste by er dog stadig langt mindre end de tre skandinaviske hovedstadslufthavne.

Selvom Hamborg er Tysklands næststørste by og den 8. største by i Europa, så har byen ikke nogen særlig stor lufthavnen. I hvert fald ikke i forhold til lufthavnene i København, Oslo og Stockholm. For mens CPH i dag onsdag forventes at kunne offentliggøre et passagertal for 2016 på godt 29 millioner, så landede Hamborg Lufthavn i 2016 kun på 16,22 mio. passagerer. Det er en fremgang på 3,9 procent i forhold til året før, men stadig langt fra ikke kun CPH men også Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda, der sidste år havde henholdsvis 25,8 og 24,7 mio. passagerer.

Hamborg lider under at Tysklands to suverænt største flyselskaber, Lufthansa og airberlin, har valgt at satse på andre tyske lufthavne som deres trafikknudepunkter. Lufthansa har lagt deres lod i vægtskålene i Frankfurt og München, mens kriseplagede airberlin satser på Berlin Tegel og Düsseldorf samtidig med at selskabet utålmodigt venter på, at den nye stærkt forsinkede Berlin Brandenburg-lufthavn skal åbne.

De mere end 16 mio. passagerer er det højeste antal i Hamborg-lufthavnen nogensinde.

”Det viser, at efterspørgslen efter mobilitet fortsætter med at vokse, ikke kun i Hamborg og hele Nordtyskland, men også i hovedstadsområdet,” siger Michael Eggenschwiler, administrerende direktør i Hamborgs lufthavn, og fortsætter:

“Vi er glade for at se, at vores vidtfavnende rutenet og innovative tjenester er med til at få så mange passagerer til at se fordelene ved Hamborgs lufthavn.”

Det gennemsnitlige antal passagerer per flyvning til og fra Hamborg i 2016 var 112,5, sammenlignet med et gennemsnit på 109,7 i 2015. Det gennemsnitlige antal sæder per flyvning er steget fra 144 til 147. I forhold til 2015 steg belægningen på flyvninger til og fra Hamborg med 0,6 procentpoint til 77,3 procent.

Hamborg er en populær lufthavn for jyske og fynske ferie- og forretningsrejsende. Det skønnes at op i mod 300.000 danskere hvert år flyver til og fra den nordtyske lufthavn.

Vender tilbage
I 2017 opretter easyJet nye ruter fra Hamborg til Bordeaux, Valencia og Rhodos. Ryanair udvider også sit engagement i Hamborg med ruter til Verona, Thessaloniki, Faro, og Valencia. Condor vil drive en ny rute til Malta, ligesom Kos vil være tilbage på Condors rutenetværk fra Hamborg efter at have været fraværende i en periode.

Et nyt flyselskab kommer til Hamborg Airport i 2017. Det er estiske Nordica Regional Jet, der i samarbejde med LOT Polish Airlines åbner en ny rute til Tallinn. Efter et kort fravær vender TUIfly tilbage til Hamborg Airport med ruter til Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Kreta, Kos, Rhodos, Palma de Mallorca, Menorca og Jerez de la Frontera. Rumænske Blue Air tilføjer Cluj-Napoca og Liverpool til sit netværk – to helt nye destinationer til Hamborgs lufthavn.

Small Planet Airlines udvider også sit Hamborg-rutenet, ligesom Germania tilføjer en ny service til Almería. Tyrkisk-tyske SunExpress fokuserer på solrige destinationer med fly til Elazig, Adana, Ankara og Fuerteventura.

I alt vil Hamborg Airport tilbyde flyruter til 130 destinationer med i alt 60 flyselskaber fra begyndelsen af sommertidsplanen for 2017.

 

 

 

Relaterede artikler:

En million passagerer fra Hamborg til New York

250.000 danskere rejste fra Hamborg

Ryanair åbner baser i Nürnberg og Hamborg