Hamborg til easyJet: ‘You will never fly alone’

EasyJet´s baseåbning i Hamborg Lufthavn bød på fodboldstemning, da lufthavnens eget kor overraskede det britiske lavprisflyselskab med en særlig udgave af klassikeren ‘You´ll never walk alone’.

(HAMBORG) En af de mest legendariske stadiontribuner i fodboldverdenen findes på Anfield Road, hvor Liverpool FC har hjemmebane. Når lidt mere end 16.000 fodboldtilhængere på The Kop istemmer 60´er-hittet “You´ll never walk alone“, som blev udødeliggjort af Gerry and the Pacemakers, kan selv de mest hårdføre mærke klumpen i halsen.

Sangen bliver i dag brugt af mange andre fodboldklubber over hele verden, blandt andet FC St Pauli i Hamborg. Og netop i Hamborg kunne man mandag høre en helt særlig version af den velkendte fodboldsang.

Det var dog ikke på et stadion, men i stedet i Hamborg Lufthavn, at sangtalenterne blev udfoldet. Det sket ved easyJet´s pressemøde i forbindelse med baseåbningen i den nordtyske lufthavn.

Få minutter inde i pressemødet rejste et par “pressefolk“ på de forreste rækker sig op, rev skjorten af, hvorefter en orange easyJet-trøje kom til syne. Herefter istemte de falske pressefolk fodboldhymnen, mens et kor på 30 kvinder dukkede op i easyJet-trøjer og med svingende haltørklæder. Den legendariske fodboldsang var i dagens anledning omdøbt til “You´ll never fly alone“.

Det var repræsentanter fra Hamborg Lufthavns eget kor, der havde iscenesat den specielle happening, der i den grad kom bag på easyJet-direktørerne.

“Vi har gjort det for at skabe en særlig opmærksomhed omkring baseåbningen, og når videoen fra eventen kommer på YouTube forventer vi, at det vil skabe en viral effekt, der vil styrke kendskabet til easyJet´s etablering i lufthavnen,“ forklarede kommunikationsdirektør Matthias Quaritsch, fra Flughafen Hamburg til CHECK-IN.dk.

Strømsvigt i lufthavnen
Pressemødet i Hamborg var særdeles velbesøgt med omkring 50 pressefolk fra Tyskland og Danmark.

Men ikke alt gik i forhold til den velkendte tyske præcision. Umiddelbart inden pressemødets start forsvandt strømmen i store dele af lufthavnen. Det medførte, at easyJet-direktørerne samt repræsentanter fra Hamborgs bystyre blev spærret inde i easyJet´s crewrum i lufthavnen, da strømudfaldet betød, at automatiske spærringer blev udløst i dele af lufthavnen.

Da strømmen kom tilbage og pressemødet kunne igangsættes med 20 minutters forsinkelse var trængslerne ikke forbi for arrangørerne. En af journalisterne ved pressemødet lænede sig op af en væg, hvor der var en knapt til en brandalarm. Af en eller anden uforklarlig grund blev brandalarmen aktiveret midt under pressemødet med hylende sirener og lettere paniske lufthavnsfunktionærer til følge.

Men det var ikke alene Hamborg Lufthavn, der havde udfordringer i forbindelse med pressemødet. EasyJet havde annonceret ankomsten af et fly i en særlig bemaling med Hamborgs byvåben. På grund af tekniske vanskeligheder måtte man dog først sende et andet fly fra London-Gatwick til Hamborg, hvorefter logoflyet fulgte efter. Det betød dog, at fotografer og kamerafolk måtte nøjes med at forevige det traditionelle easyJet-fly, mens logoflyet måtte fjernparkeres efter at have været en tur under vandkaskader fra lufthavnens brand- og redningskøretøjer.