Hamburg Airways fra Skandinavien til Iran

Vedligehold af et iransk fly betyder, at Hamburg Airways i øjeblikket kan kalde sig operatør på en rute mellem Skandinavien og Iran.

Flyforbindelsen mellem Stockholm Arlanda og Teheran Imam Khomeini er tilsyneladende så efterspurgt blandt iranere bosiddende i Sverige, at det for et svensk rejsebureau kan betale sig selv at gå ind og opretholde en flyrute mellem de to byer.

Således har et svensk rejsebureau hyret tyske Hamburg Airways til at opretholde betjeningen af den rute, som iranske Iran Aseman Airlines i maj i år åbnede mellem de to byer. Sagen er nemlig den, at det Airbus A340-fly som Aseman selv benytter til ruten, er ude af drift for vedligeholdelse i en længere periode. Det skriver ch-aviation.

Svært at skaffe reservedele
Derfor gennemførte Hamburg Airways den 28. november den første flyvning på ruten, som Aseman normalt betjener en gang om ugen. Asemans Airbus A340-fly er blevet erstattet med et mindre Airbus A320-fly fra Hamburg Airways.

Foruden Iran Aseman Airlines, så flyver Iran Air også på ruten mellem den iranske og den svenske hovedstad. Handelsboykotter mod Iran gør det i stor stil svært for Aseman Airlines, Iran Air og andre iranske luftfartsselskaber at skaffe reservedele til sine fly og dermed holde dem flyvedygtige.