Haves: flypassagerer – søges: flere flyafgange

Væksten på indenrigsruten fra Sønderborg Lufthavn var i marts måned ikke mindre end 32 %. Men der kommer ikke foreløbig flere afgange på ruten til København, hvilket bekymrer lufthavnschefen.

Det går godt for lufthavnen i Sønderborg på Als. I årets første 3 måneder er passagertallet på indenrigsruten til København vokset med ikke mindre end 25,3 % – og i marts måned alene med 32,3 %.

Det får lufthavnschef Anders Sørensen til at tvivle på, om der er flysæder nok til alle. “Lufthavnen ser med stor interesse frem til Cimber Sterlings kommende trafikprogram og er spændt på, hvorledes det bliver modtaget af regionens rejsende,“ udtaler lufthavnschefen.

Han henviser til Cimber Sterling indenrigssommerfartplan, der trådte i kraft i går. I fartplanen er der fire daglige hverdagsafgange samt samlet tre afgange i løbet af weekenden.

Indtil den 10. maj sidste år fløj Cimber Sterling fem gange på hverdage mellem Sønderborg og København, men afgangene fra Sønderborg kl. 15.55 og kl. 18.10 blev dengang slået sammen til én afgang kl. 16.40. Men nu er der igen afgang kl. 15.35 og 19.05, men til gengæld et stort hul midt på dagen.

Da Cimber Sterling gik på fondsbørsen i slutningen af 2009 tegnede Bitten og Mads Clausens Fond sig for 6,59 % af aktierne i luftfartsselskabet for en pris af 30 mio. kr. Fonden er en erhvervsdrivende fond stiftet i 1971 af Bitten Clausen, der er enke efter Danfoss-stifteren Mads Clausen.

Det lokale erhvervslivs opbakning til Cimber Sterling bl.a. gennem aktietegningen har angiveligt været med baggrund i at sikre en bæredygtig infrastruktur med Cimber Sterlings indenrigsflyrute til Sønderborg Lufthavn. Men det ser i første omgang ikke ud til at have afstedkommet flere afgange på den lokale indenrigsflyrute. Hertil siger Lars Bording, der er Cimber Sterlings kommercielle direktør:

“Sønderborg er vores hjemmebane, og en lufthavn der betyder meget for os. Det er væsentligt for os at servicere alle dele af Danmark på bedst mulig vis, men der skal naturligvis være økonomi i det. For at opretholde antallet af afgange på Sønderborg, har vi derfor valgt at tilbyde billetter helt ned til 199 kroner. Grundet den stigende efterspørgsel har vi også i visse tilfælde indsat vores større ATR med 66 sæder, så vi har haft plads til at kunne tage alle rejsende med.“

Lars Bording fremhæver endvidere, at Cimber Sterlings nyefaretplan på ruteni endnu højere grad er tilpasset erhvervslivets behov. “Med det nye trafikprogram fra april måned har vi derudover valgt at styrke produktet for erhvervslivet, ved at flytte vores afgangstider sådan at de nu er yderligere tilpasset rejsemønstret hos den forretningsrejsende. Den kombination af gode afgangstider for erhvervslivet, sammen med attraktive priser – også for den privatrejsende – håber vi naturligvis på sigt betyder, at vi kan øge kapaciteten og antallet af afgange yderligere på Sønderborg – København.“